Hub1 1,5 aylığız ve uzamış sarılığımız var. 1 haftalıkken bilirübin seviyesi 13.6 çıkıp aynı gün 13.0 düşmeye başladı sonra bir daha bakılmadı. Hala sarı renkliyiz ve sadece anne sütü alıyor. Aynı durumu yaşayan anneler var mı? Siz neler yaptınız?
Esme Hub1 biz 4 e düşene kadar 2 günde bi takip ettik . 13 den sonra takibi bırakmanız 🤔🤔🤔 bol bol anne sütü başla yapabilecek hiçbirşey yok
Limonlusu Hub1 3 ay sürdü 😊 bol bol güneş görsün kolu bacağı geçecektir 😊 uzamış sarılığı olan bebeklerin ilerleyen dönemde okul başarıları yüksek oluyormuş 😊
Elifyazel Hub1 bizdedir aynı sorun vardı uzamıs sarılık BM yattığımız odanın ışığını sabaha kadar açık bıraktıö bıde gunluk 10-15 dk güneşe koydum arada 2 kasıgı gecmeyecek sekılde sekerlı su verdım bıde bır durup dıgerısı gün banyo yaptırdım hep oleıkle atlattık şükür ıns sızde atlatırsnz 🙏🏻
Zeynonunannesiiiii Hub1 takip niye bırakıldı, bizim çok yüksekti küvözde kaldı sonra sürekli takip edildi doktor bıraktığında bile ben baktırdım
Hub1 Zeynonunannesiiiii 3 doktorda gerek bile görmediler ben de geçer diye doktorlar ne diyorsa öyle yapayım dedim. Şimdi hala sarı olunca endişelendim seviyesine baktıracağım
Elifnaz20 Merhaba, Bizim de abo uyuşmazlığından uzamış sarılığı vardır ilk 2 hafta takip edildi, düşen değer olunca takibi bıraktık. Ben en son 2,5 aylıkken meraktan ölçtürdüğümde geçmişti. 2. Ayında beyazlaşmaya başlamıştı benim kızım
Hub1 Elifnaz20 bizde de oğlumla benim kan grubum aynı olunca doktorum biraz daha uzun süreceğini söyledi
senem9 Hub1 merhaba. Benim oğlum da şuan iki aylık. Bizim de uzamış sarılığımız vardı. 14le başladık. Sonrasında iki hafta kadar aynı kaldı yanlış hatırlamıyorsam. Sonra 12 ye düştü. Düşüş çabuk olmadığı için altta yatan bi neden olabilir mi diye kan ve idrar tahlili yapıldı. Ultrasonla safrasına bakıldı. Çok şükür temiz çıktı. Ondan sonra doktorumuz sık sık emzirmemi istedi. En son geçtiğimiz hafta bakıldı 4e düşmüş. Artık geçti. Ama iki aylık olmuştuk neredeyse. Korkmayın sürekli emzirin. Eğer altta yatan bir şey yoksa emzirerek geçecektir.
Hub1 senem9 sık sık emziriyorum günde 14 öğün yapıyoruz süreleri biraz kısa oluyor ama aylık 1 kilodan fazla alıyor
senem9 Sık banyo yaptırın. Güneş ışığı bol alsın. Ben pek faydalanamadım güneşten. Yine de az da olsa odaya vurduğunda soyup beklettim bir süre. Artık ne kadar fayda ettiyse. Şekerli su vs vermedim. Doktorumuzun dediğine göre tek çaresi sizin sütünüz.
Dorukylmz Hub1 benim bebeğim de maalesef çok uzun sürdü endişelenmeyin atıyor gözlerinin beyazı bile sariydi beş gün hastanede yoğun bakımda kaldı üç aylıkken attı yavaş yavaş sürekli emzirdim zor bir süreç geçmiş olsun
Zeynonunannesiiiii Hub1 bebeğin günü ilede ilgili demişti doktor belli bir zamandan sonra değerler normal kabul ediliyormuş ama tabi siz bilirsiniz
Dorukylmz Hub1 evet benim bebeğim de ten rengi koyuydu şimdi beyazladı 3 ayda anca attı kan uyuşmazlığı vs yoksa problem etmeyin mama veya anne sütü ile atar atmaya başlayınca kakası yeşile dönüyor