Habis07 Hyryygt
Benimde bebeğimin üç aydır nötrofil değerleri düşük geliyor. Aynı şekilde alerjik egzama durumumuz vardı. Bu araştırılırken neu değerinin düşük olduğu fark edildi. En düşük 600 çıktı. Üç aydır 600-1000 değeri arasında gidip geliyor.
Çok doktora götürdüm çok fazla görüş aldık. İki kere yaymasına bakıldı. Sonuçlar tahlilden daha iyi çıktı. İki tane prof hocamızın dediğine göre bir yaşına kadar bu değerde bir baskılanma görülebiliyormuş. Bir yaşından sonra kendi kendine toparlar dedi. Değerleriniz sıfırlara düşmüyorsa çocuğunuzu hiç kemik aspirasyonu ile yıpratmayın. Bu ay aralıklarında çok sık görülen bir durummuş. Başta bizde aşı yaptırmadık ama sonra yaptırabilirsiniz dediler ve yaptırdık.
Eğer ateşi çıkıyor ve siz bunu evde düşürebiliyorsanız bebeğin bağışıklığı kendine yetiyordur. Ateşi çıkar 38.5 gu geçer be siz düşüremezseniz hastahaneye başvurmak ve nötropeni takibinde olduğunuzu belirtmek gerekiyor. Eğer siz kontrol altında tutabiliyorsanız yine hastahaneye gidip yıpratmayın.
Ben şuan aşılarından önve kan tahlili verip değerine baktırıyorum. Onun dışımda haftalık kan vermeyi bıraktım. Birde bahsettiğim gibi ateşini düşüremediğim bir durum olursa tahlile gideceğim. Bir yaşına kadar sık görülen bir durum bebeğinizi gereksiz yıpratmayın. Şu üç ayda gitmediğim doktor dökmediğim para kalmadı. Ama immun yetmezlik gibi bir durumu varsa mutlaka üzerime düşülmeli.
İmmun yetmezlik ile ilgili aya göre referans değerlerini de prof hocamızdan aldım tahlil yaptırdıysanız paylaşabilirim