Acemiiiii
[bilinmeyen] bana doktor 4 aylıkken kendi tuttuğun yoğurt ya da pirinç unu verebilirsin demişti. Pirinç unu şişiriyor diyorlar ama yoğurt deneyebilirsin. Yoğurdu biraz kaynattığın içme suyuyla sulandır öyle ver. Seviyorlar da
Acemiiiii
[bilinmeyen] bana doktor 4 aylıkken kendi tuttuğun yoğurt ya da pirinç unu verebilirsin demişti. Pirinç unu şişiriyor diyorlar ama yoğurt deneyebilirsin. Yoğurdu biraz kaynattığın içme suyuyla sulandır öyle ver. Seviyorlar da
Merveasel
Enda normal devam sütüne mi katiyorsunuz benim bebeğim meme emmiyor devam sutu de içmiyor napicagimi şaşırdım bugün hero baby 4. Ay kaşık maması aldım devam sutunu de içine katsam oluyor mu yani
Enda
Merveasel evet devam sütüne katıyorum kaşık mamasını bide mamasının içine eti cici bebe katıyorum tatlandırıyor mamasını sende eti cici bebe kat mamasına o zaman içer belki
Motherofmila
[bilinmeyen] Benim kızım da 4 aylık az kilo aldığı için doktor muhallebi yap yedir dedi içine birazda elma püresi koyuyorum biraz da irmik yediriyorum meme reddimiz var mamadansa ek gıda dedi doktor kaşık 🥄 kullan hep dedi
Furkansmomy
Motherofmila kızınız kaç kilo almıştı acaba
Lavitaebella
[bilinmeyen] reklamı yapılan,ambalaja sokulan her şey sağlıksız benim gördüğüm. Neden mi satılsın? Birileri bundan oara kazansın diye.Özellikle bebek,çocuklara yönelik reklam ürünlerinin hangisi sağlıklı? Haribo mu,paket dondurma mı,sürpriz yumurta mı?
Aselin-annesi
[bilinmeyen] mercimek çorbası yasak degilmi hemşire verme demisdim bebise dokanmiyor sanırım gaz acisindan
Prensannesiyim
[bilinmeyen] nasıl yapıyosunuz ve biberonla mı veriyorsunuz
Prensannesiyim
[bilinmeyen] teşekkür ederim benim bebeğimde devam sütü kesinlikle almıyo ağzını kitliyo birde bunu deneyeceğim sütüm az napayım çocuğuö açlıktan ağlıyo meyve falan da verdim sevmedi
Prensannesiyim
[bilinmeyen] son soru kaynatıyo musunuz
Merveasel
Enda tmm teşekkürler deniycem
Nisa23
Enda kilo aldırıyormu acaba
Aselin-annesi
[bilinmeyen] teşekkür ederimm🤗
Lavitaebella
[bilinmeyen] bir onu iyi demiş zaten. Doktorlar senin sütün yaramıyor mama ver dese verecek misiniz mesela? Ben anlıyorum da her söyleneni direkt kabul etmeyin akıl süzgecinden geçirin. Tabii ki zorunluysa pirinç unu da verilir ama son çare olmalı. Annelerimiz belki bize de vermiş ölmedik tabii ama ne besleyiciliği var pirinç ununun? Ver gitsin denmez.
Lavitaebella
[bilinmeyen] size bu kafayla çok şey olur🙃
Ercanekininannesi
Yorumleı degşetle okudum böyle bi konuda nası bu kadar rahat tavsiye veriliyo anlayamıyorum. Sizin doktorunuz size önermiş olabilir ama ya o bebeğin gelişimi sizinki gibi değilse sindiremezse sorumluluğunu kabul edecekmisiniz? Böyle şeyleri doktorunuza sorun burdan fikir almayın her bebek farklıdır. Doktorunuza durumunuzu anlatın bebeğinizin gelişimine göre o karar versin bu kadar basit
TgcDvc
[bilinmeyen] tabiki verilir.. asagılar gbi konuşanların hepsi emziriyor bilmiyorlar mamanın veya yoklugun ne oldugunu..nyse canım benım oğlan 4 bucuk aylık 15 gundur pirinç unu arı mama biberona koyuyorum bide hero baby kasık ve biberon maması var 200 gr 11 tl her markette var 4. Aydan itibaren yazıyor sütlü pirincli yads sütlü muzlu bi sabah bi akşam ondan veriyorum 150 cc biberona koyuyorum 5 saat tok tutuyor toplamda 11 biberon cıkıyo 9 gunde biten mama 15 gunde bitiyo ve baya fark ediyor maddi olarak.. bide öğlen kavanoz mama yediriyorum arada bir.. elmalı muzlu muzlu yoğurtlu vs 3 gun tadım yaptırıp ona göre veriyorum
Zeyneb
[bilinmeyen] teklifimi tekrarliorum dusunursen
HtcBelis
@[silindi] Canım imkanın yoksa yavaş yavaş ek gıdaya gec ama araştır dr lara sor internete bak doğrusunu yapmaya çalış. Her şunu yap diyeni dinleme. Özellikle @[silindi] gibileri. Takmış pirinç unu cicibebe siz bir kere cok düşünseniz o bisküvi yi evde kendiniz dogal yaparsiniz ayrica bebeklere 1 yaşından önce inek sütü verilmediğini bilmemeniz de cabası . Ülke veya dr farketmez bi bebeğin en iyi dr u annesidir. Bilmediğiniz seyler hakkında millete öneri yapmayın.
HtcBelis
[bilinmeyen] Canım sakın küçücük çocuğa mercimek çorbası iciriyim deme sende 😁 Inek sütü, yumurta beyazı, bal 1 yaşından önce asla verme. Yumurta sarısını haşlanmış olarak 8. Aydan sonra verebilirsin. Ek gıdaya havuç patates balkabağı gibi sebzelerle başlayabilirsin 5. ayda yoğurda başlayabilirsin mercimek nohut baklagil tarzi gaz yapıcı şeyleri verme. Muhallebi de olur pirinç unuyla yaptığın muhallebiye 1- 2 ölçek formül mama koyabilirsin imkanın olursa besleyici olur. Sebzelerden sonra meyve tattır armut elma gibi. Yoğurda başlayınca armutlu yoğurt şeklinde verebilirsin. Birde ağzına biraz verdim tepkisine gore degil 3 gun kuralıyla devam edeceksin ilk gun yedireceksin bir iki kaşık gozlemliceksin ertesi gün bi daha ertesi gün bi daha kakasını vücudunu herseyini kontrol et sıkıntı yoksa devam ama kanlı yada mukuslu kaka veya vücudunda kızarıklık döküntü olursa o şeye alerjisi var demektir. 3 gun kuralını tek tek uygula aynı gün birsuru şey denersen anlayamazsin. Cicibebe konusuna gelince netten bak bebe biskuvisi yapımı diye az malzemeyle bir sürü çıkar doğalından yedirirsin 👍
Fatmasarii
[bilinmeyen] siz bunlari kac aylik bebege veriyorsunhz