Bizim de sağ tarafta düzleşme var. 3 aylıkken ortaya çıktı. Hep kafasını sağa çevirerek uyuyordu. Boynunu fizik tedaviye gösterdik. Bazı egzersizler verdiler evde dönenceleri, oyuncaklarının yerini hep sola doğru getirdim, yüz üstü geçirdiği zamanı da biraz arttırdık. Kafasını sağa çevirmesini engellemek için yastıklar koydum.
Şu an düzeldi.
Kafasının düzleşmesi ile ilgili düz kafa yastığı ben de aldım ama doktor gerek yok dedi. Önemli olan sürekli aynı yerde yatmasına sebep olan bir sıkıntı varsa onu düzeltelim zaten 4 aydan sonra yavaş yavaş oturmaya başlayacak, kafatası da büyüdükçe 360 derece olması gereken şekle gelecek dedi. Şu an 4,5 aylık oldukça gelişme olduğunu söyleyebilirim.
Yani aynı şeyleri yaşamışız gördüğüm kadarıyla sürekli sağa bakma, yatma sorununu düzelttiysen endişe etme ama bildiğim kadarıyla bu sorunu yaşayan bebeklerin gelişim takipleri ekstra önemli. Takiplerini de aksatma, doktorunun bizimki ile benzer şeyler söyleyeceğini düşünüyorum. Gönlünü ferah tut. İnşallah ikimizinki de düzelecek.
Sevgiler,