Merhaba Hümeyra,
endişeni tahmin edebiliyorum her kafandan bir ses hele tedavi merkeziden aldığınız bilgiler. Sanki mecbur bebeğinizmiş gibi takmazsa düzelmeyecek.
sizin içinizi rahatlatayım ben 5 ay boyunca panik içerisindeydim kızımın kafası ya düzelmezse diye ne yaparım. Kaç tane ayrı doktora götürdüm beyin cerrahine de gösterdim ve görüştüğüm doktorların hepsi kaskın gerek olmadığını söylediler. İkizlerim var bu arada 8 aylıklar. Bebeğim anne karnında fazla yer olmadığından dolayı hep aynı tarafa yatmak zorunda kaldı doğumdan sonra da iki ay boyunca ne yaptırsam baz geçiremedim yastıklar var özel gece dönmesini engelliyor. Sağ tarafı aşırı düzlük vardı. Ama çok şükür geçti. Gündüzleri bol bol karın egzersizi ve emzirme pozisyonu sürekli değiştir ağırlıklı olarak düzgün olan tarafa yatır günün %75 i düzgün tarafta yatması lazım ki dengelesin. Zaten 6 ayından sonra düzelecektir emeklemeye başlayacak oturmaya başlayacak yürüyecek. İstersen fizik tedavisine götürebilirsin. Son gittiğim çoçuk doktoru özel olarak kafa tası deformasyon ile ilgileniyordu ve dediği bu merkezler para tuzağı. Kızımın kafası aşırının aşırısı diye geçiyordu. Bıraz uzun oldu Türkçeme kusura bakmayın yabancı uyrukluyum.
sen yine üzülme geçecektir istersen yinede bir beyin cerraha gözük çünkü net bişey diyemem şiddetine bağlı.