Rrabis12 Kızlar kimi yaptırdım kimi yaptırmadık gerek yok özel aşılara diyor rota yaptırdık biz ama menenjitte kararsızım
acimavi Rrabis12 Çok önemli bir aşı, Allah korusun çocuklara bulaştığında büyük sonuçları olabiliyor, bence doktorunuzla detaylı konuşun bunu, size anlatsın, öyle karar verin. Yaptırmayanların sözüne bakarak değil
idillinamom Rrabis12 Yaptırılması gerektiğini düşünüyorum. Menenjit önemli bir aşı. Senelerdir menenjit a grubu var. Ama ülkemize dolar bazı ile geldiği için hala ücretsiz olamadı. 2018 yılında da menenjit b grubu gelmişti. Menenjit hastalığının tedavisi yok diye hatırlıyorum. Allah korusun yakalanır ise vefata,engelli olmaya sebebiyet verebiliyor. Maddi durumunuz var ise yaptırmanızı tavsiye ederim. Tedbir bizden takdir Allah’tan 💐
Aselyaa Rrabis12 yaptırdım iki dozu toplam tutsa tutsa 1000 tutar ama ileride keşke demektense ne yap ne et yaptır derim tabi karar senn
idillinamom Eylullmomss İkiside yapılmalı. Menenjit a yani nimenrix a,c,w,y virüslerini menenjit b yani bexero b virüsüne etkilidir 😊
Selen21 Eylullmomss canim biz daha bugun yaptridik floranca nigthingale hastanesinda 450 tl. Eczanede 440 tl alip saglik ocaginda vuruyorlar oylede yapabilirsin. bexsero dlye bi ilac doktorun bize yaptigi
Hilerrr idillinamom canım bunlardan kaç doz ve hangi aylarda yaptırmalıyız 8 aylık bebeğim de doktorla sahan konuşmadım takvim oluşturmadım nasıl ypılıyor acaba
Umys Menenjit ve Rota aşısı hangi ay yapılıyor hanımlar. Geçen hafta 2. Ay aşımız vardı aile hekimimiz herhangi bir bilgi vermedi. 2. Ay doktor kontrolüne bebegimde herhangi bir sorun olmadigi için gitmeyi düşünmüyorum Istanbul da yaşıyorum vaka sayısı çok yüksek malum gerekmedikce çıkmak istemiyorum dışarı. Şimdi burda görünce varlığından haberdar oldum her kaynakta da farklı tarih verilmiş internetten sorgu ladigimda.
Hilerrr Umys ben rota yı iki dizi şeklinde yaptırdım 3ve 5 ayda hatta ikinci dozu kendim yaotım zaten ağız yokuyla veriliyor menenjit i tam bilmiyorum
idillinamom Umys Rota aşısı 3 ve 5 ay Menenjit aşılarını çocuk doktoru ile görüşün derim. 2 yaşa dek yapılabiliyor. Çocuk doktorları size uygun aşı takvimi olusturuyor
Selen21 Umys canim benimki 3 aylik bugun yaptirdik.Aşı takviminde bu ay aşı yokmuş o yuzden bu ay olsun dedi doktor cubku 4. Ayda saglik bakabliginca zorunlu aşilar var yine
idillinamom Hilerrr Nimenrixi 12.ayda tek doz yaptırabilirsiniz güncel fiyatı 292-295₺ civarı Bexeroyu 3 doz olarak yapıyorlar.2 yaşına dek yapılabiliyor her iki asıda. Bexero güncel fiyat 450₺ civarı tek doz fiyatı
Hilerrr idillinamom canım mesela 9. Ay ilk dozu yaptırsam bexsero dan 12 ayda nimwrix olacak sonra ki aylarda bexsero son iki doz olunacak demi
Umys Hilerrr Teşekkür ederim bir yerde 2 ay diye görünce neden bilgilendirilmedim acaba diye düşündüm şimdi aile sağlığı merkezini de aradım ulasamadim.Bize verilen asi takvimlerinde de belirtilmemiş geç mi kaldım diye tedirgin oldum. Zamani varmış demek ki 😊
Umys idillinamom Teşekkür ederim hiç bilgi verilmeyince acaba geç mi kaldım diye düşündüm. Zamanı var demek ki 3. Ay kontrolümüzde doktorumla görüşeceğim o zaman ❤
idillinamom Hilerrr Tahminimce bexeroyu 9.ayda yaptırsanız ilk dozu 9 ikinci dozu 11 pekiştirme yani son dozu 18 ay civarına verebilir doktor. Ben bexeroyu 11,13,18.ayda yaptırdım. Doktorumuz o şekilde takvim oluşturmuştu. Nimenrixi de 13.ayda yaptırdım
Hilerrr idillinamom o zöan 3 doz bexsero tek doz nimerix olacak tamamdır canım saol allah razı olsun peki çok ahır mı oluyor aşı ateş falan yapıyor mu çok
Hilerrr Umys canım özel olduğu için yazmıyor takvimde üç doz şeklinde de oluyor ikinci Asya’da başlanıyor dalar bizim doktorumuz iki doz yeterli dedi 3-5 aylarda