Duygugul canım benim kızım 3 buçuk kilo doğdu ilk ayy 5 kilo oldu yani ayda bir buçuk kilo aldı 2. Ayında 5 800 oldu 3 ayında 6 200 oldu sonra Doktorum bana mama takviyesi önerdi Ama keşke vermeseydim o kadar çok pişmanım ki kızım beni emdiği sürece kilo alımı iyiydi fakat 2. Ayın ortasında kaynanam gil bu çocuğa süt yetmiyor diye mama vermemi söyledi Ben de 2,5 ayın sonunda kızıma mama vermeye başladım s m a marka mama aldım kızın tadını sevmediği için Aptamil aldım Bu da Kızımda gaz ve kabızlık yaptı ve ne yazık ki kızım kilo alımı eskisi gibi olmadı 4 ayında gittiğimde kızım 6 buçuk kiloydu yani mama verdiğim halde 1 ay boyunca Kızım sadece 200 gram almıştı O zaman artık iş işten geçmişti cidden sütüm de azalmıştı mamanın kolay olduğunu düşünmüştüm veririm içer diye sanmıştım kilosu da artar diye düşündüm ama büyük bir hata yaptım Keşke hiç mi Ama vermeseydim Çünkü gerçekten anne sütü alan bebek daha iyi gelişim sağlıyor ızının kilosu da gayet iyi İlkay doğan bebekler biraz fazla kilo alırlar ama her ay için yarım kilo un altına düşmediği müddetçe anne sütüne kesinlikle devam et sana mamadan muzdarip bir anne olarak söylüyorum Hani bir algı vardır ya mama yiyen çocuk şişman olur tombik olur diye Bence hepsi yalan bir bebek cidden anne sütü almalı çocuğunu olabildiğince emzik baktın olmuyor o zaman mamaya başla Ama sen Gidebildiğin yere kadar emzir