serebro canım süt taze olmalı.ben şu şekilde mayalıyorum.sütü 20 dk karıştrark kaynatıyorum.ocagın uzerınde kapağı aralık soğumaya bırakıyorum.benım mutfağm soguk kalorıferm yok.oyuzden cabuk soğuyor.parmağımı4-5 sanıye ucundan sokuyorum eğer 4-5 sanıye rahat duruyorsa parmağın ılıksa mayalayabılırsn.mayayı alıyorum 5lt süte 1 yemek kaşığı dolusu maya(yoğurt) koyuyorum ve iyice karıştırıyorum.daha sonra gece 12 de yatıyorum ben yatmadan once (burası onemli)kapağını aralık bırakıp guzelce battanıye ıle sarıp içeri ılık odaya koyuyorum.gece kızımı beslemek ıcn uyanıyorum.6da. ozmanda baktm mesela senın dediğin gibi süt hala ılıktı ve süttü.tahmin ettiğim üzere oda ve battanıye baya sıcak tutmus.tencerenın kapagını kapat,tek kat sar battanıye ile.ve oturma odana koyuyorsan kapısını hafif aralık bırak ıceri hava gırsın cok sıcak olmasın ıcerısı.ılık olmalı yanı.sonra sabah 8 de uyandım.bır baktım kaymaklı taş gibi yoğurt.maşallah dıyım nazar cok edıyorum kendıme🤦🏼♀️ 1 gun dolapta beklettikten sonra yıyebılırsn.onemli olan maya cok olmayacak,kapağı aralık,sonra kapatıp cok sarmadan bekleteceksn.sabah uyandgn gibi dolaba koyacaksn ve 1 gun dokunmayacaksn.ilk yoğurdm ekşiydi benımde maya coktu cnku ıcnde.2. sini eşim bayıla bayıla yedi.ben bu işi çozdum💁🏼♀️uzun oldu k.bkma güzelim.umarım faydalı olmuştur🧚🏻♀️