EMINARDAM Merhaba güzel anneler oğlum 34 haftalık dogdu bir aylık şimdi ama gozume hep gelişmiyor gibi geliyor yediğini kusuyor
Esti EMINARDAM benimki de oyle dogdu 1785ti dogum kilosu ve dedigin gbi baslarda aşırı kusuyorsu hep sol yana yatiriyordum yatirmadan önce 30dk dik tutuyordum. Ama kilo alimi gayet iyidi masallah sana neden gelismiyor gibi geldi ki aylik kilo takibi yapin evde baskulle siz cikin once sonra bebekle cikin. Ayda 600gr fln almasi lazm
Mlhtyldrmm EMINARDAM cnm hiç sıkıntı etme elbette büyüyecek benimki 32 haftalık dogdu 1 ay küvezde kaldı ama kilosu iyiydi bizimkinin 2.300 dogdu seninki k kilo
Melek-3434 EMINARDAM canım endişe etme benim bebeğimde ilk 10 gün benim yanımda hiç kilo alamadı hastaneden çıkarkenki kilosuyla aynı çıkmıştı ben nerdeyse her 15 dakikada bir emziriyordum üstelik doktor kızdı bebeğim hep uyuyordu bıraksam 12 saat uyurdu erken doğduğu için doktor sürekli uyandırma 3 saatte bir emzir her iki göğsünüde tamamen boşaltsın sonra mama ver ne kadar içerse artık emzirme sonrasıda sağıyordum iyice boşalsın süt dolsun diye zaten emzirmem 40 dakika sürüyordu mamada verene kadar 1 saate yakın sürüyordu beslenmesi 2 saat yemeden durmuş oluyırdu sadece öyle yapınca kilo almaya başladı şükür bide mamayı nerdeyse hiç içmiyordu ben zorla veriyordum en fazla 10 ml içiyordu sende dene istersen faydası olur umarım💐
Rabiaaa22 EMINARDAM 31 haftalık doğdu kızım.hıkayemız film gibi.1,5 ay makınelere bağlı yaşadı.akciğer ve kalbı arasnda hıpertansıyon cıktı.sureklı kalp atışları ve nabzı dustu.gecelerı evde uyuyamadım ama ısyan edıp ağlamadım.bazen ağladım iç çekerek.buna sebep olanlara ah ettm.72 gun kuvezde kaldı dile kolay.gidip geldm hep durumunu sordum.1.200 doğdu 950 grama kadar düştü.gozunde rop cıktı.vs vs vs.ben o sırada hep doğum yaptıgımdan berı elektronık pompayla sutumu sağdm.2 saatte bir.buz dolabını doldurdum.toplasak 5 derın dondurucu ederdı maşallah ıyıdı sutum.sonra 2.200 cıkardılar hastaneden.gorsen gozunu açmaya hali yok yavas yavas acıp kapıyor gozlerını.ben cok soğukkanlıydm.herkes korktu tutmaya.sevmeye.zaten pandemıden dolayı kımseyı almadım eve.suan 5 aylığız eve geleli.ve maşallah ınanamazsn premature olduguna.oyle ıyı baktm ki.yemıcem dese bıle zorla verdm.verme dedı doktor süt ben annelık ıc gudusuyle acıktıgını hıssedıp verdm.içti yavrum.ve suan normallerını de gecmıs dedı doktorum.kalbındede delıkler vardı bu arada.hepsını atlattık.cok zorlandım.çok stres oldm.ayıldım bayıldım ama o kanımdan canımdan.ona benden ıyı kımse bakamaz anlayamaz kımseye kulak asma.sen evladını hıssedersın.bana onu verme fazla verme kusar yok bılmem ne.suan kımse ınanmıo premature olduguna.cnku ben hıslerıme guvendım.doktor tebrık edıyor benı.sana bısı dıyımmı kusan bebek en ıyısı.bızımkı de kustu.kustuğnda midesi boşalıyordur acıkır dıye yıne verdım.inan ki 3 kere kustu son verdığımı kusmadı uyudu.yeterkı aç kalmasındı benım derdım.mıdesi genısler sağlıklıdır kusması.bıde gazına dıkkat et.ben gazdan cok cektım.gazı var dıye fışkırtarak hepsını kusardı.gazını ıyıce cıkart ondan sonra yatır.yoksa cok kusar.gaz basınc yapar dışarı atar.💕🙏🏻
Mom62636362 EMINARDAM bir prematüre annesi olarak almanız gereken ilk şey hassas tartı. Ben de prematüre annesiyim ve bebeklerimi 3 günde bir tarttım ilk 3 ay. Haftalık 200-250 gr aldığından emin olmak için yaptım bunu. Eğer kilo alımı durursa ve kaybederse erken müdahalede bulundum 1 ay beklemedim asla. Gerektiğinde beslenme aralığını değiştirdim, mamayı değiştirdim, miktarını değiştirdim. O yüzden siz de tartı alırsanız çok iyi yaparsınız. Prematüreler için kilo hayati önem taşıyor
EMINARDAM Alpkk bir ayda toplam aldığı 200 en son yirmi gün önce tattık bugün de aşı vardı tarttik toplam bir ayda iki yüz
Alpkk EMINARDAM anladım canım benim bebegimde premature 10 gün oldu kucağıma alalı düzeltilmiş 54 günlük 2700 bende endişe ediyorum zatifligindan senin bebeğin ne kadarlık oldu
Alpkk Alpkk ama şimdi 10 günde 500 gram aldı bende ams tabi biberonla anne sütünü sağıp destekledim bence sende öyle bi yöntem deneyebilirsin doğduğundan emin olursun hem .
EMINARDAM Alpkk Alpkk benim bebeğim bir ay iki günlük şu an üç kilo dogdugunda 2800 doğdu benim süt cok yok once emziriyorum sonra mama variyorum mecburen
EMINARDAM Mom62636362 tartı var evet bundan sonra bende haftalık tartacam üç günde bir tartamam eğer almazsa daha çok üzülürüm
EMINARDAM Mlhtyldrmm ilgi odagim sadece bebeğim çok dikkat ediyordum herşeyini titizlikle hazirliyorum böyle olunca üzüldüm tabi çevrenin söylemleri de etkili oluyor uzulmeme
Mom62636362 EMINARDAM üzülme güzel arkadaşım, metanetli olman lazım, gerçekten prematüre annesi olmak hiç kolay değil, sen kendin tart ama mutlaka bir ay sakın bekleme, haftalık 200-250 gr alması gerekiyor unutma canım
EMINARDAM Melek-3434 bende önce sadece emziriyorum ama benim sutum cok az goguslerim taş gibi oluyor beş dk emse bitiyor sagiyorum 20 ml çıkıyor sadece mecburen mama veriyorum içiyor hepsini
Alpkk Melek-3434 canım benim bebegimde premature bende 3 saate bir emziriyom arkasından amne sütunu biberon ile takviye yapıyorum ama biberonu çok severek içmiyor gogsumu daha cok seviyor ama göğsümude bosaltamiyor bi göğsümü 5 dakka emip hemen uykuya dalıyor uyandırmak mümkün dahi olmuyo. Sizinde öyle mi nasıl başarıyorsunuz göğsümüzü uzun süre emmesini
EMINARDAM Mom62636362 aynen tartacam bide aptamil ar baslicam kullanımı diğerleri gibi mi acaba ölçeği falan üzerinde var ama cok karisik
Tugbasss Mom62636362 merhaba size sormak istiyorum oglum 2800 dogdu 37 haftalik 1 aylikkrn 3800du 1 ay 10 gunlukken baska bir sebepten doktoraı gitmiştik orda tarti doktor 4800 suan 2 aylık hic kilo almamis 20 gun sizce nasil kilosu birde ilk baslarda güzel emiyordu 20 dakika felan suan 4 dakika en fazla sonra verdiğimde ağlıyor gazli sancili bir bebek degil yüzünde egzama var sadece sütum de sanirim yagli değil bir gogsu yumusatana kadar gerekirse 4 kere ayni gogusu veriyorum son sütü alip doysun diye ama durdu kilo alimi 20 gunde hiç almamis
Mom62636362 EMINARDAM evet diğerleri gibi, Küçük kutu ile başla mamaya, eğer bebeğin kilo almazsa bir haftada, çok gazlanırsa sonraki hafta farklı mama dene
Melek-3434 EMINARDAM benimde ilk aylar ucu ucuna yetiyordu sütüm şimdi yetmiyor 3 aylık olduk bugün beslenmesinin yarısı mama diğer yarısı anne sütü anca oluyor elimden geleni yapıyorum bu kadar oluyor sağlık olsun napalım azda olsa anne sütü alıyorlar enazından moralinizi bozmayın kısmetinde ne varsa onu yiyor bebekler😊