Bhr12- Benim ne yaptığımı anlatayım.
Önce sebzelerden başladım. Buharda haşladım. Bir günde bir öğün olarak yedirdim. Öğlen vakti buharda başladığım sebzeyi çatalla ezip içine bir iki damla zeytinyağı koyup yedirdim. Kabak, havuç, patates, taze fasulye, kapya biber, tatlı patates, mevsimine göre tüm sebzeler. Bakla patlıcan domates hariç tabi. ( yasak) 3 gün kuralına uydum ben 3 gün alerjik bir belirti göstermediyse sonra diğer sebzelerle karıştırdım ama ben genelde sebzenin meyvenin kendi tadını öğrensin diye pek karışım yapmadım.
sonra meyvelere geçtim. Meyveler ezilebilenler cam rendelen geçti verdim. Ezilmeyenler buharda haşlayıp ezip verdim. Hiç blender yapmadım hep çatalla ezdim. bunlarda da aynı 3 er gün. Zaten 6. 5 Ay bitti bu şekilde.
sonra yoğurt ve lor kefir denedim. Sorun olmadi.
- ay başladığında kahvaltı öğünü eklendi ve Artık çorba yapmaya başladım. Kahvaltıda yumurta sarısı ve peynir vermeye başladım. Yine hiç bulamaç yapmadım ben direkt kendisini yedirdim. Sabah yumurta peynir meyveden oluşan kahvaltı, ( tabi hepsi ayrı ayrı) öğlen sebze çorbası ve kuzu kıyma da eklendi tabi onu da vermeye başladım.
- ayda da bu şekilde devam etti ama artık daha pütürlü ve eline bir seyler vererek yedirmeye başladım. Omlet pankek mucver gibi seyler yiyebiliyordu. Balık ve tavuk da aynı şekilde yemeye başladı ama verdiğim her yeni besini 3 gün kuralıyla denedim. Ve öğlen aaatinde yedirdim çünkü alerji olursa fark edebilelim diye
- Aydan sonra akşam öğünü ekledim. Artık 3 öğün yemek hazırlıyordum ona ama aklınıza şey gelmesin hazirladigim her seyi yemedi tabiki. Bazen bir kaşık ağzına soktu bazen bitirdi. Bazen hiç kabul etmedi. Ama ben hiç zorlamadım. İstemediginde kaldırdım önünden. Ve bi saat sonra tekrar vermedim. Emzirdim her istediğinde emziriyorum. Ek gıda bir süreç. Bebeğin yemekle tanışma sureci 6. Ayında bebek bir ayda toplaşan bir çay bardağı kadar ek gıda almasi lazım kaselerce çorba içmesini bekleme. Hala anne sütü veya formül mama beslenmenin büyük kısmıdır. 9-12 aylık bebek 3 cay bardağı kadar Ek gıda alabilir en çok, gerisi anne sütü veya mamadır. 1 yasına kadar bu böyle. Bir yasından sonra anne sütü kontrollü verilir ki ek gıda daha fazla alsın diye. demem o ki bebeğin yemezse zorlama ve kendini strese sokma. Büyüdükçe hem daha kolay yiyevek hem pütürlü yiyecek hem de sevdiği seyler olacak. Ben ek gıda sürecimi böyle götürdüm su an 11 aylık. Kendi yemeklerimizden yiyor çoğu zaman ona özel yapmıyorum artık. Tabiki her anne farklı ilerler fikir olsun diye yazdım roman olmuş 😂