Yusufmrv canım ben zihin engelliler öğretmeniyim 3 yıl oldu mezun olalı. Atipik otizmli öğrencilerimde oldu. Şimdi söyle ki malesef özelde ne kadar paran varsa o kadar iş yaparsın öncelikle bir devlet hastanesinden randevu almaya çalış sonra da bulundugun yerden iyi bir rehabilitasyon merkezi araştır ve özel eğitim alan mezunu yada benim gibi zihin engelliler alan mezunu olan bir öğretmenin değerlendirmesini iste. Rehabilitasyon merkezlerinde yapılan değerlendirmeler ücretsiz ve size cok daha net bilgiler verebilirler. Sadece adına tepki vermemesi direk atipik otizm belirtisi sayılmaz dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi de olabilir yada gelişim geriliği vs.. ama bunları ayırt edebilmek için yüzyüze değerlendirme gerekir ve cocugun yürümeye başladığı yaş, tuvalet becerisi, tepkileri vs vs tümü birlikte değerlendirilir. Dediğim gibi bulundugun yerde alan mezunu öğretmeni olan bir rehabilitasyon merkezi bul mutlaka. Beni de haberdar edersen sevinirim. İçini ferah tut kötü düsünme ama öyleyse bile sakın korkma çözülemeyecek bir durum değil. Ayrıca hastalık diyenler olmuş otizm bir hastalık değil FARKLILIKTIR. 😊