Birgaripanne
ODA AYIRMA DEVAM
bir anda ayırmak çoğu bebek için uygun değil. Bazı bebeklerin yapısı buna müsait olıyor ancak çoğunluğu için alıştırma süreci gerekli. Doğru bir aşamalandırma yapmışsınız. Ancak burada önemli olan bir nokta var odayı önce oyun odası olarak kullanmak bebekte odaya girince oyun geliyor algısı oluşturabilir. Bu da uyku alışkanlığımı dolayısıyla da uyku sürecini erkileuebilir. Uykusu olsa bile oyun geliyor diye uyumaya bilir. Hani bazen anneler herşeyi aynı yapıyorum ama huyu değişti derler ya halbuki ufacık aklımıza gelmeyecek birşey bile bebeklerde şema dediğimiz algıların (oyun geliyor) oluşmasına sebep olabilir. Bu sebeple bu dengeyi iyi oturtmak lazım.
Ben genellikle ilk etapda odayı incelemeyi odada uyumadan yatmasını etrafı keşfetmesini seyretmesini öneririm. Odaya alıştıktan ve odada uyumaya başladıktan sonra oyunu devreye sokmak daha uygun geliyor bana. Öncelikle bebekte doğru şemalar oluşturmak önemlidir.
Sizin odanızda nerede yatıyor? Yatağıyla birlikte mi odasına geçecek yoksa orada başka bir yatak mı var bunlar da önemli👍🏻