Ayb
Merhaba☀️ Kızım 6 aylık, psikoloğum, çocuklarla çok çalıştım ancak bebekler benim için de kızımla başlayan bir alan oldu😁 6 aydır eşim ve ben bakıyoruz sürekli beraberiz, hep yanında olduk oyunlarına dahil olduk ta ki okuduğum bir kitap beni durdurana dek.. büyüdükçe kendi başına oynama ihtiyacı artıyor, oyuncaklarına odaklanıyorsa ve bizden katılım talep etmiyorsa müdahale etmememiz gerekiyormuş, şu sıralar gözlemliyorum kendisi oynarken dahil olmuyorum keyifle mırıldanıyor, huzursuz olduğunda gidip eşlik ediyorum. Bir diğer önemli nokta da bebeklerin ağlamasına izin vermemiz gerektiğiymiş.. karnı toksa, hasta değilse, altı temizse ve uykusu yoksa yani kısacası tüm fiziksel ihtiyaçları giderilmiş ama ağlamak istiyorsa ağlamasına müsaade etmeli, oyalamadan şarkı söylemden sadece sarılarak gerilimini atmasına izin vermemiz gerekiyormuş. Benim kızım ağlayan bir bebek değil ancak her akşam uyku öncesi huzursuzlanıyor bu da günün gerilimini atma yöntemiymiş, yürüyememek , dilediği şeye ulaşamamak hüsran duygusuna yol açıyormuş o da akşam gerilim olarak geri dönüyor😊 kitabın adı bilinçli bebek, ben çok sevdim şiddetle tavsiye ederim🥰