Keşke almasaymışım:
1) 0-3 aylık 1 tane onlu, iki tane 8li, iki tane de 5li hastane çıkışı almıştım. Her kıyafet için eldiven önlük bere gereksizmiş. Zaten eldivenler düşüyor. Bazı bereler sıkıyor veya kayıyor. Onun yerine daha çok zibin ve alt almak mantıklı olurdu.
2) Kıyafetlerin aylarına güvenmemek lazımmış. Ben 0-3 aylıkları 3 aya kadar giydirecegimi sanıyorum. 1,5 ay olunca 3-6 ayliklari kullanmaya başladım. Daha üstüne olmaz diye ayırdığım kıyafetleri bir kere bile giyemediği oldu. O nedenle fazla kıyafet biriktirmek yerine zaman içinde almak daha iyi. Tabii insan heveslenip yine de alıyor 😁
3) Keşke almasaydım diyemem ama yoyko big eye kamera aldım. Bebeğin en ufak hareketinde telefona bildirim geliyor, bakmak zorunda kalıyorum. Sesi duymak için de uygulamayı açmak lazım. Kullanımı biraz zor kısacası. Telsizin de dezavantajları var ama ev içinde kullanmak yani ben de evde olduğum için sanırım telsiz daha mantıklı olacaktı.
4) Lansinoh göğüs ucu kremi. Benim göğüs uçlarım ilk günden yara oldu. Birinin avent göğüs kapağı hediye etmesi sayesinde yaralar iyileşti. Lansinoh a gerek kalmadı. Tek başına ise yarar mıydı bilmiyorum.
İyi ki almışım:
1) babynest: oturma odasında kullanıyorum çok işimi gördü.
2) baby me bakım örtüsü: minder alt açma da var ama onu yatağına koydum alt açma olarak kullanmıyorum. Bu bakım örtüleri çok daha kullanışlı.
3) bebek temizleme pamuğu : sleepy yenidogan ıslak mendil almama rağmen poposunu pamuğu sıcak suyla islatarak kullanmayı tercih ediyorum. E bebekteki pamuklar gerçekten güzel.
4) ağız bezleri: yaklaşık 20 tane ağız bezimiz var. İlk zamanlar çok fazla oldu diye düşünmüştüm ama sürekli kirleniyorlar. Ayrica yeri geliyor ısıtıp karnına koyuyorum.
5) pike, müslin, battaniye. Bu tarz şeyler her yerde ihtiyaç oluyor. İncesi kalını her türlüsünü almıştım ve çoğunu kullanıyorum.
Keşke alsaymışım:
1) reflu minderi: ilk zamanlar almadım şu anda da artık pek ihtiyaç olmaz diye almadım. Ama iyi olurdu.
2) cirtli kundak veya kundak şeklinde uyku tulumu. Müslin ile kundak yapıyorum ama diğerleri daha kullanışlı olabilirdi