Vera1810 sherlock_mom canım bende dün verdım balık hiç aklıma gelmedi emzırdım bir zararı mı oluyır mus bılmıyorum
sedaykn sherlock_mom Haftada 2 gün balık yeriz. Genelde 1 saat sonra da emziririm bir şey olmadı hiç. Doktorumuz da emzirebilirsin demişti.
sherlock_mom sedaykn balığı sürekli taze mi aliosunuz nasıl yapiosunuz. Doktor onayının olması daha da iyi vallahi kendi kendime bir sürü seneryo yazdım hep tehlikeli dedikleri için
Daisyy sherlock_mom merak etmeyin hiçbir şey olmaz hemen ardından da emzirebilirsiniz yani yoğurt değil sonuçta anne sütü.
sherlock_mom Daisyy öyleymiş yetişinlerde süt falan tüketilmiyor ya bebekte de tehlikelidir o zaman die düşündüm yokmus şükür öyle bişey 😊
sedaykn sherlock_mom Balıkçıdan alıyoruz fırında pişiriyorum. Alırken bebeğe vericeğimi yüzey balıklarından hangisinin en taze olduğunu soruyorum mutlaka.
sherlock_mom sedaykn teşekkür ederim bende fırında pisirdim bugün hamsi aldım bebekler her türlü balığı da yememeliymis sanırım siz çoğunlukla ne yedirirsiniz
sedaykn sherlock_mom Yüzey balıklarını yemeli bunların civa oranı düşük. Palamut, hamsi, istavrit, uskumru, lüfer, sardalya gibi. Somon da olabilir ama ben vermiyorum çünkü deniz somunu bulmak çok zor genelde yemlerle yetiştiriliyorlar.
sherlock_mom Gonci balık süt ve süt ürünleri ile birlikte tuketilmez normal şartlarda ama anne sütü ile bişey olmuyormus
Ardabusraarhan sherlock_mom balık bayat olduğunda süt ürünü tüketilirse zehirler diye biliyorum ben canım. Bebeğine aldığın balığın tazeliğine zaten dikkat ediyorsundur. Birşey olucağını sanmıyorum o yüzden. Sen genede takip et ekstrem bir durumda doktora götürürsün
sherlock_mom Ardabusraarhan çok şükür takip ediyorum aksine daha çok mutlu. Karadeniz den dün gelmiş balıklar eşim araştırdı balık çabuk bakteri ürettiği için tedirgindim. Anne sütü ile bişey olmuyormus zaten 😊
Gonci sherlock_mom onu biliyorum ama emerken geçerli değildir o bebek birtek ondan besleniyor sonucta. Ben hep emzirdim hiçbir sıkıntı olmadı alerjik falanda birşey olmadı. Bazı bebeklere alerji yapıyormus vücutta falan
sedaykn sherlock_mom Bu da yanlış bir bilgi aslında ☺️ Benim dayım balığı ayranla yer. Yatarken de süt içer. Önemli olan balığın taze olması.
Ygll sherlock_mom benim oğlum balıkta yer emerde. Balık tazeysr bişey olmaz derler ama balık bayatsa emmese bile zararlıdır ki zaten.
sherlock_mom Gonci evet alerji benim bebeğimde de yapmadi, bilmiyorum o an öyle korktum annelik zor herşey aklından geçiyor insanin emin olmak en güzeli
sherlock_mom sedaykn evet Taze balığın o şekilde yenildigini bilmiyorun ama tazeliğinden emin değildim