Merveaaa açıkçası belli bir zamana kadar bebeğiniz elbet birşeye alisarak uyuyacak 😔Sallanarak emerek kucakta yanına yatarak.En başta kendi kendine uyuyor olmuş olsa dahi bazen diş çıkarma bazen başka etmenler nedeniyle uykuya dalamadigi zamanlar yaptığımız ufak seyler bile bir zaman sonra alışkanlığa dönüşüyor.Sallanmadan kendisi uyusun istiyorsanız tekrar büyüdükce buna alıştırmak daha zor.Sallamayi bıraktınız diyelim başka şekilde uyumaya alışacak kendisi uyumadigi sürece.E kendi uyuması için yapılan yöntemlerde genelde ağlamalı oluyor biraz çocuk alışkanlığını bırakmak istemedigi için.
Sadece sallanarak uyuyan bebekler için salla dur yöntemini kullandıklarıni biliyorum . Biraz sallayıp biraz durarak durdugunuz esnada uykuya dalmasini sağlamak amacıyla.
Bu arada ben hiç sallamadim çünkü oğlum sallanmayı sevmedi hic ama çevremdeki herkes ayakta sallamaya alıştır daha rahat demişti 🙄 ayakta sallayanlar da genelde şikayetçi.Hos memede de uyusa bu sefer meme ağzından çıkınca uyananlar var yahut her seferinde uyandığında meme emme den uyumayanlar . Velhasıl alışkanlığı bırakmak imkansız değil ama anne için biraz zorlu bir süreç oluyor.Birde kendi kendine uyumadigi sürece illa ki bir alışkanlığı oluyor.Kolay gelsin insallahh