İzmirde afet bölgesinin tam ortasında oturuyoruz. Etrafınızda enkazlar var çok çok üzgünüz! Binamız sağlam kaldı çökmedi depremde🤲🏻
kızım 2,5 yaşında. Uykudan yeni uyanmıştı nazlanıyordu anne git git diyordu, bende hazırlanıyordum oyun terapisi alıyor kızım (kaka tutma sorunu var) pedagoğa gidecektik. Tamam gadi sen biraz daha yat bende çantamızı hazırlıyım dedim dolabın kapağını kaydırmamla bir anda vurdu hemen kızımın odasına koştum, anne kim geldi neden sallıyorlar?! dedi… psikolojik bir travma oluşturmamalıyım diye düşünüp ne yapıcam derken kucağıma aldım binadan çıkamayacağımı anladım yürümenin koşmanın imkanı yoktu çünkü o sarsıntıda… üst kattaki komşunun çocukları koşuyor annecim dedim. Arkadaşlarını toplamış koşuyor yaramazlar bak şunlara ya bu çocuklar gerçekten yaramaz diye diye güldüm eğlendim kahkaha attım! İçim paramparça oldu, evdeki bütün eşyalar alabora oldu! Çamaşır makinası çalışıyormuş gibi tambur döndü vurdu, döndü vurdu dolap içleri vitrinler çalkalandı dolaplar bir öne bir geriye çarptı… çarptı… kızım korkuyla anne neden yaramazlık yapıyorlar dedi?! Düşüncesizler dedim kızalım onlara görünce dedim güldüm sonra şarkı söyledim… başını göğsüme yasladım güldüm eğlendim. Ürkek bakışlarla bekledi… Deprem bitti. Annemleri aramak istedim… hatlar meşgul… eşim ablam teyzelerim kuzenlerim arkadaşlarım hatlar meşgul olunca herkese internetten mesaj attım. Hala gülüyorduk kızımla… annem arayabildi… gözyaşları içinde iyimisin diyebildi iyiyim diyemedim çenem kitlendi! Ayağa kalkmak istedim bacaklarım kitlendi! Birkaç saniye duraksayıp anneme de gülerek üst komşulardan bahsettik. Ve iyi olduğumuzu anladılar. Eşim ablam akrabalarımla sadece mesajla iyi olduklarını öğrendim. Dünden beri akrabalarımın evlerinin birer birer tahliye edildiğini öğrendim. Tam afet bölgesindeyiz. Banada eşyalarını topla bir an önce diyorlar ekipler bizim binaya henüz bakmadılar. Korkuyorum… Allahıma isyan olmasın… insanlar hala canıyla uğraşıyor ev derdindesin demeyin ama zormuş! çok zor! her türlüsü çok zor öyle bir depremden sağ çıkmak heleki yıkılmadan çıkmak mucize… ama şimdide evsiz kalmak ihtimali… bir yandan da evsiz kalıp hatta; canlarını,evlatlarını, anne babalarını kaybedenleri izlemek çok çok zormuş… Allahım bu acıları unutturacak başka bir acı yaşatmasın tekrarından korusun inşallah.