Tugce_hckrkmz37 merhaba, öncelikle ilk ay temel olan alerjen olmayan sebze ve meyveler vermek gerekiyor. Biz sadece alerjen ürünlerde üç gün kuralı uyguladık. Diğerlerinde gerek olmadığını söyledi doktorum.
- yoğurt; günlük sütten kaynatılarak yapılacak. Mayalanan gün ve ertesi gün kullanılabilir. Sonraki güne bırakılamaz. Bebeğiniz yemiyorsa eğer içine tatlandırıcı olarak pekmez katılabilir. 1-2 tatlı kaşığı ile başlanıp ay sonu 1 küçük çay bardağına çıkılacak
- Meyve ve sebze püreleri; sebzeler haşlanarak, meyveler Çiğden cam rendeden geçirilecek. Blender yasak. Özellikle pütürlü verilecek. 1-2 tatlı kaşığı ile başlanıp ay sonu küçük çay bardağına çıkılacak. Listemizde ilk ay kabak havuç patates elma armut muz şeftali kayısı vardı. Bu mevsimde ne verilir doktorunuza mutlaka danışın, ben bilmiyorum. 3. Hosaf; kuru incir kayısı üzümden yapılan hoşafın suyundan 2-3 sefer 2-3 tatlı kaşığı verilecek. Kabızlık önleyici olarak düşünün.
- ek besinler öğle üzeri bebek açken verilip ardından emzirilir. Mutlaka kucakta oturur pozisyonda olmalıdır.
- meyve ve sebzeleri kabızlık yapan ve ishal yapan olarak kategorize edip dengeleyerek verirseniz sindirim sorunu yaşamazsınız.
- Yoğurt ve püreler dönüşümlü verilmelidir.
- Bu ay amaç bebeğin tadım yapmasının yanı sıra pütüre ve kaşığa alışmasıdır. 1-2 ay kadar bebeğinizin çiğnemeye başlaması sürer. Şuan emme refleksi güçlü olan. Döküp saçıyor itiyor yemiyor diye düşünmeyin sakin olun. Bunlar zaten doyumluk değil, tadımlık.
- Verdiğiniz ürünler bebeğin bagırsakları tarafından tanınmadığı için yeterli bakteriler henüz yok. Siz tattırdıkça bagırsaklar bakteri üretecek ve sindirim olacak. Verdiğinizi kakada aynı görürseniz panik yapmayın. Ben havuç yüzünden 5 yaş yaşlandım. Kan sandım.
Mama kaşığı silikon kaşık almadım. Evdeki tatlı kaşıklarına alışması taraftarıydım. Amaç evde unuttun, yere düştü vs diye sorun yaşamamak, nasıl alışırsa öyle gider. Suyu beceremedim bardakla vermeye. Alıştırma bardağı aldım, biberon hala yasak. Mama sandalyesi için doktorum 5. Ay muayenesinden sonra onay verdi. İkea nın antilop sandalyesini aldım. Basit kullanışlı ve kolay temizleniyor.
aklıma gelenler bunlar.
ben meyveye alışırsa sebze yemez olayına pek inanmıyordum. Şeftali ile başladım. Zaten ilk ay 3 sebze 5 meyve var. Ha 5 gün önce ha 5 gün sonra ne fark eder ki diye düşündüm. İlk ay zaten isteyecek istemeyecek diye panik yapmaya gerek yok. Her durumda tükürüyorlar bence. Muzdan nefret etmişti oğlum örneğin. Sormak istediğiniz olursa bildiğim kadarıyla her zaman cevap veririm.