@Tugce_hckrkmz37 bebeğim 4 aylıkken ek gıdaya başladık. Kilo alımı iyi, gelişimde bir problem yok ve sadece anne sütü alıyordu. Doktorumuz önerdi ve bende hem yerli hem yabancı kaynakları tarayarak makul bulup başladım. Ülkemizde 180 gün tabu olarak kabul ediliyor. Bunu çok anlamıyorum. Türk bir bebeğin bagırsakları 4 ayda ek gıda için hazır değilken Alman bir bebeğin hazır olması bana garip geliyor. Örneğin Avrupa birliği ülkelerinin büyük çoğunluğunda 120 gün yeterli görülüyor. İngiltere ve Malta 6 ay civarı başlanmalı diyor. Almanya, Yunanistan, Macaristan, İspanya, Belçika, Danimarka, İrlanda, Norveç, Polonya… 129 günün yeterli olduğunu söylüyor. Estonya, Letonya, Litvanya, Hollanda ise 180 günün beklenmesini istiyor. İtalyanın kararı ise en güzeli takip doktoru ne zaman diyorsa o zaman başlanmalı diyor.
içinize siniyorsa başlayın, sinmiyorsa başlamak zorunda değilsiniz ki 180 günde illaki başlayacaksınız zaten. Benim ki İlk annelik, tecrübesizlik hadsafada ama elimden geldiğince iç güdülerimle ilerlemeye çalışıyorum. İçim nasıl rahat ederse onu yapmaya çabalıyorum. Önemli olan benim iç huzurum. Ben huzurlu, mutlu ve rahat olursam bebeğime de yansır ve o da öyle olur gibi bir mantıgım var.
sormak istediklerinize yardımcı olmak isterim. Doktorunuz liste verdi mi?