Benim bebeğim sadece mama ile besleniyor doğduğundan beri. Anne sütü alamadı ne yazık ki. Bu yüzden doktorumuz tadımlara 4. Ayda başladı. Size de belki 6. Ayda bu durum uyabilir anne sütü alıyorsa.
ilk önce tadım yaptık. İlk 3 gün ev yoğurdu. Daha sonra meyveler. 3 er gün kuralı ile. (Elma şeftali erik) sonra 3 gün kuralı ile yumurta. Ve sebze corbası (kabak havuc patates zeytinyağı ile)
şimdi sabah yulaflı kaşık maması yiyor içinde yarım yumurta sarısı) birkaç saat sonra yoğurt. Sade yemezse azıcık meyve katıyorum içine. Öğleden sonra sebze corbası. Aksamüstü meyve püresi. Yerse aksam tekrar kaşık maması. (Genrlde 2. Kez yemiyor) uyumadan önce gece ve sabah ilk uyandığında da formül süt içiyor.
ama ben çok zorlamıyorum. Bazen o gün huysuz oluyor hiç birşey yemek istemiyor. Sadece formül süt içiriyorum. Bazen hepsini yiyor. Daha çok küçük, sıkmak istemiyorumz biz erken başladık çünkü sırf formül sütle besleniyordu ve kilo alımı yavaştı mecburen, ama ek gıda ile toparladı baya.
Doktorumuz 3 gün kuralının özellikle yumurta ve yoğurtta yapılmasını istedi. Alerji yapabilecek gıdalar bunlar dedi. Onun dışında kabak patates havuç bunlar alerji yapmaz dedi, bunları tek tek 3 gün kuralı ile vermedim. Direkt sebze corbası olarak verdim. Meyveleri de ilk alışması için biberonda sularını sıkarak meyve suyu olarak verdim, tatlarını sevince alışınca püre olarak verdim. Bazen o gün meyve püresi yemek istemiyor, zorlamıyorum vitamin alsın diye meyve suyu olarak veriyorum ben de. En önemlisi yemeklerine zeytinyağını bol katın hazmı kolaylaştırıyor, yine erik suyu elma suyu bağırsakları çalıştırıyor.