Ertugrulunannesi Merhaba siz bebeğinizin mamasını nasıl hazırlıyorsunuz ben kaynar suyla hazrlayıp soguk suya oturtuyorum biberonu veya akan suya tutuyorum ama bazen hazırlarken cok aglıyor dayanamıyorum aglamasına baska alternatif varmı
Beriltalay Ertugrulunannesi canım maalesef besin değeri açısından mamanın beklememesi açısından pek yapılacak bisey yok ama ben şöyle yapıyorum daha kısa sürüyor yine de ağlıyor ama. Suyu kaynatıyorum önceden sonra olduğu yerde 40 dereceye kadar ılıtıp 40 derece olmuş suyu termosa koyuyorum. Yüksek derecelerde koyma mamayı çözülmesi doğru olmıyormus. 3/4 içimlik su oluyor. Sonra her aacıktıgında direk suyu alıp mamayı katıyorum muslukta içme sıcaklığına kadar çabuk soğuyor. Kaynamış suyu da bir daha bir daha ılıtıp verme oda suyun bütün değerlerini kaybettiriyormuş
EsraUlurak Ertugrulunannesi üzerinde yazıyor mamaların ama ben bi şisede kaynamiş suyu önceden hazırlıyorum mama yapacagım vakit ocakta ılıtıp yapıyorum bebeğimin içeceği kıvamda kaynar suda besin değerleri bozuluyormuş mamanın
NaimeYilmaz Ertugrulunannesi termos kullanıyorum kaynattıgık suyu ternosa koyuyorum istersenız ayrı bi yerde kaynatılmıs sogumus soguk su bulundurabılırsnz veya bebek suyu alablrsnz ben ebebekten aldım. 3te biri kaynamıs su koyuyorum kalanı kaynatlmıs sogutulmus su koyuyorm benmkıde cok aglıor şöle yapıorm bıbaronunda maması ölculu oluyor ayrı bıbaronda suyu olcup hemen ıcıne katıorum ölçü kabıda kullanıyorum
ikos58 Ertugrulunannesi iki tane termosu var. Birinde kaynamış sıcak su diğerinde yine kaynatıp soğuttuğum su hep hazır duruyor. İkisini karıştırıyorum kolay oluyor.
sebnem mutlaka kaynatmamız mı gerek bende bazen kaynatıp termosa koyuyorum ama gecede cezvede ılıtıyorum suyu içilcek gibi mamayı katıp çalkalıyorum
Meltemardin Suyu ısıtıyorm sonra ılık olana kadar bekliyorum daha sonra tam mama kıvamına gelince termosa koyuyorum çok rahat oluyo hemen dok karıştır iç
Naztunc İyi suyu tekrar kaynatıyorum soğumaya bırakıyorum mama yapacağım zaman çok az ılıması için cezvede ocağa koyuyorum ve mamayı hazırlıyorum pratik oluyor önceden hazırladığım için suyunu
Ertugrulunannesi cok sagolun kızlar bende öyle yapıyordum eşim o zaman mama pismiyormus olmuyormus kaynar suyla yapıp sogutmak gerekiyormus dedi de oyle yapıyordum gunduz neyse de gece cok zor oluyor ben bebegimi avutmaya çalışıyorum eşim mama hazırlıyor hergun uykusuz ise gitmek zorunda kalıyor eczaneye sordurdum bugun babama eczanecide cocuk kalkmadan bi saat once mamayi hazırlayabilir cocuk kalkana kadar sogur demis ama daha hic bekletilmis mama yedirmedim bazen yaptığımın hepsini yemese kalanı döküyorum siz ne yapıyorsunuz peki beklemis mama verdinizmi hc yoksa döküyormusunuz ? @sebnem @Meltemardin @[silindi] @Naztunc @ikos58 @NaimeYilmaz
NaimeYilmaz Ertugrulunannesi havalar sıcak en fazla yarm saat once yapıorm mamayı kalan mamayıda dokuyorum verılmez zaten öle. Kaynayan suda degılde 40-45 derece suda yapılması lazm aslnda ama ben anlsttıgım gıbı yapıorm ıcebılır kıvamda yapıyorum
ikos58 Ertugrulunannesi hepsini yemediğinde 10-15 dk sonra tekrar isteyebiliyor Yarım saat kadar bekletiyorum o arada istemezse döküyorum
Meltemardin Ertugrulunannesi beklemiş mama hiç vermedim canım ne kadar kalırsa döküyorum sende verme dediğim gibi tam ayarında koy termosa hemen içir
Duygue Ertugrulunannesi kaynamış ılımış su olması lazım 35 derece su ile hazırlanıyo kaynamıs su olmaz
ALYASNB Ben gece önceden 100 derecede ısıtılıp 40 dereceye kadar ılıtılmış suyu bebek termosuna koyup gece baş ucuma alıyorum çok pratik oluyor zaten ya sıcak ve termosta kolay soğumuyorda 👍🏻
sebnem cezvede içilcek kadar ısıtılınca olmaz mı kızlar ılık oluyor zaten çok mu kaynaması lazım? Bende en fazla yarım saat durmul mamayı tekrar isterse veriyorum çünkü verdikten 10 15 dk sonra tekrar ağzına verince emiyor benimki çoğu zaman
Ertugrulunannesi sôylediklerinizi dikkate alcam canlar bu arada termometremi kullanyosunuz scaklgnın 35-40 derece olup olmadgnı nerden anlayacagz
Ertugrulunannesi bu arada bebegim 27 günlük sadece mamayla besleniyor diyebilirim beni emmiyor sütüm gelmiyor 90 cc mama yapıyorum cogu zaman doymuyor hala hic yememis gibi aranıyor sizdede boyle oluyormu normal mi
sebnem Ertugrulunannesi normal bence çünkü bizde öylez ben anne sütüde sağıyorum mamada yapıyorum ama anne sütünden önce tek mama 120 cc yapınca bile yiyiyor ve gercekten 2 3 saatte bir baya acıkıyorlar benim kızım 1 aylık oldu dün ☺️