Cinarasaf Sevgili anneler 9 ay aşısı becburmu yoksa kampanya mı. Gorumcemin bebeği şuan 12 aylık 9 ay aşısı olmaya gittiklerinde kampanya aşısıydı o bitti vuramayız demişler şimdide 12 ay aşısı olması gerekiyor sağlık ocağına gittiğinde tekrar aşı yok demişler ne kadar doğru ne yapması gerekiyor
asyasare Cinarasaf kampanya falan degil. bir kac kisiyede o sekilde demisler cok sacmaliyor bu hemsireler bazen. ulkede multecilerden dolayi kizamik salgini artinca normalde 12. ayda yapilan kizamik asisi 9. ayda da yapilmaya baslandi. yani hem 9 hemde 12. ayda yapiliyor. ancak saglik bakanligi asi gondermiyormus bayadir sanirim ellerinde yok ya da stok eksikleri var. bizim hemsiremiz bana bu sekilde soyledi. 3 aydir gelmiyor asi dedi. kizim 9 ay 1 haftalikken aradi asi geldi gelin dedi gittik yaptirdik. 12. ayda bir daha gelin dedi. muhtemelen asi gelmedigi icin insanlara dert anlatmak yerine kampanya deyip gecistiriyorlar
ppzeynep Cinarasaf Doğru, zorunlu aşı değil. Kampanya aşı. Yani o anki salgın durumuna göre yapılan önleyici ek doz. Asıl aşı 12.ayda ve 1.sınıfta.
Mother_ Merak ettim şimdi. Bizi de bugün hemşire aradı 2 hafta sonra bebeğin 9 aylık oluyo aşısı var dedi. Nedir dedim kızamık olduğunu söyledi kampanya felan ne alaka ya
Cinarasaf Mother_ işte bende bunu söylüyorum hem mecbur aşı diyorlar hemde kampanya nasıl oluyo bilmiyorum çocuğun 1 yaş aşıda yok vurmuyorlar
Cinarasaf kartalice2020 bebeklerin normalde 9 ay aşıları oluyo mecbur diye biliyorum kendi oğlumda oldu ama ona kampanya aşı bitti deyip yapmamislar ilginç geldi bana
Cinarasaf Mother_ evet benim oğlum 18 aylık aşılayın hepsini oldu hepside normal yapılması gereken aşılar diye biliyorum ama ona neden böyle yaptılar anlamıyorum sağlık bakanlığını alan aradı soruşturalim demişler ama hale ses yok bebeğin asi vakti geçiyor
kartalice2020 Cinarasaf sağlık ocağından eğer böyle bişey söyledilerse kendi özel doktorunuza danışın..9 aylık aşısı kızamık aşısı kampanya diye bişey yok
SbnmTlg 9 ay aşısı kızamık aşısı normalde yapılıyordu. Ama son zamanlarda aşı gelmiyormuş artık o yüzden yapmıyorlarlar. Gelirse yaparız demişlerdi bize de. Aşının kampanyası mı olurmuş saçmalamışlar. Ya da başlarından savmak için demişlerdir.
Cinarasaf asyasare ama çok saçma değilmi aradıklarında telefonu açmıyorlar bile olmazsa şu çiçeği aşısını vuruveririz demiş bu kadar basitmi yani çok kızdık bende ilk defa böyle birşeyle karşılaştım işin ilginç tarafida aynı sağlık ocağına gittiği komşusunun bebeği bu aşıları oldu ama onunkine yapmadılar
ppzeynep asyasare Kızamık 9′la 12′de yapılıyor ama dozları aynı değil. 9.ayda yapılan 3 ay erken koruma sağlasın diye sonradan eklenen ek doz aşı. Asıl zorunlu aşılar 12.ay ve 1.sınıfta. Sağlık Bakanlığının sayfasında 2020 aşı takvimine bakarsanız 9.ayda aşı olmadığını görürsünüz. Çünkü zorunlu değil.
asyasare Cinarasaf ellerinde yoktur muhtemelen canim. baska saglik ocaklarini arayin sorun ellerinde varsa orda yaptirin
asyasare ppzeynep zorunlu olmayabilir ama yaptirmak istiyorsaniz yapmak zorundalar. ellerinde yoksa elimizde yok demeleri yeterli baska saglik ocagina bakariz. ama kampanyaydi bitti demeleri cok sacma
ppzeynep kartalice2020 Özelde yapılmıyor diye biliyorum. Ayrıca yanlış bilgi değil. O anın şartlarına göre yapılan kampanya aşı bu. Sağlık Bakanlığı aşı takviminde 9.ay aşısı diye bir aşı yok. Açıp bakabilirsiniz. Önceki yıllarda da yoktu. Çünkü zorunlu değil.
Asyayse Cinarasaf beni de aradılar zorunlu asi degil isterseniz yaptırın dediler yaptırmadım bende. bazi illere belirli kontenjan kadar gönderiliyor asi kampanya usulü yani. asi ellerinde vardi ben yaptirmadim ara asilardan biri demislerdi
ppzeynep asyasare Benim hemşirem, istersen yaptır, istersen yaptırma, dedi. Yaptırmamayı tercih ettim. Yani dediğiniz gibi ellerinde yoksa bunu açıkça söylemeleri doğru olurdu.
Cinarasaf asyasare onuda yaptı diğer sağlık ocaklarda bebek sayısına göre siparişle geliyormuş sayiliymis
BhrKrmn Cinarasaf oğlumda 9 aylık 30 ekimde bizide çağırdılar kızamık aşısı kampanya falan ne alaka anlamadım 🤷🏼♀️