Annebal tabiki kendim verdim bence bir baskası yerine anne yapmalı bunu 😊 bu cok detaylı bir konu ama kısaca anlatayım öncelikle bebeğin ayına göre uyanıklık sürelerini öğrenin. İnternetten araştırabilirsiniz ya da tracy hogg bebek bakım sorunlarında mucizevi çözümler kitabından. Daha sonra her zaman uyku öncesi yaptıgınız rutin olsun bez değişme pijama giyme uyku arkadası gibi. Birlikte bunları yapın perdeleri kapayın koyun beşiğine ve yanına bir sandalye cekip oturun. Beşiğe koyduktan sonra göz teması kurmayın ismini söylemeyin ve asla konuşmayın. Baktınız çok asırı ağlıyor beşiğe eğilmeden tek elle karnını okşayın sevin. Susunca hemen cekin. Ama uyumadı diye almak yok. Bebek onun yanında oldugunuz için kendini terk edilmiş hissetmiyor. Benim kızım ilk gün 2 saat 10 dk direndi. Sürekli ağlamadı ama mızmızlandı ağladı mızmızlandı şekilde. Sonra da uyudu ve ertesi günü sadece 20dk ağladı uyudu. 1 hafta sonunda hiç ağlamadan uykuya geçmeye basladı. 1 hafta evde kalın evde alıştırın daha sonra dısarda kendiliğinden uyur zaten. Ama burda önemli olan uyanık kalma saatleri. Eğer daha erken ya da gec yatırırsanız bebişi gereksiz yere üzersiniz 😊