Oğlum 14 aylık 12 aylıkken 7700 du 14 aylık olunca 9 kilo oldu. 1300 gr aldı. 2 ayda. Yaptiklairmi paylaşayım faydalanmak isteyen olabilir.
Bir kere tika başa yedirmek saat başı yedirmek diye birşey yok. 2 saatte yedirmek mide bulundurmaktan başka birşey olmaz.
Sabah 06 07 08 gibi mama veren var ben vermiyorum kahvaltı öncesi likit şeyler vermek kahvaltıya sis mide ile başlamadı demektir.
09 30 kahvaltı ( patatesli yumurta maydonozlu yada yulaflı omlet ara sırada karışım kahvaltı ama öyle abuk subuk herşeyi koymam yulaf muz hurma mesela tatları birbirine yakın uyumlu seyler)
12 30 çorba ( şehriye yayla tarhana içinden başka icmez şehriye ve yaylaya mutlaka un tarhanaya mutlaka kasar koyarım ve tarhana yanında ayran yada kefir )
15 30 formül mama meyve yada meyveli yogurt ogunu ( ancak bu ogun cok cok hafif olmali cunku aksam yemegine ac girmesi icin firsat vermemiz lazım. Eğer bu ara öğün çok olursa aksam yemegi yemez.
19 30 akşam yemeği ( 4 saat sonra yani açılsın iyice evde ne yemek varsa genelde taze fasulye patates et tavuk makarna bezelye yer )
20 30 hurmalı muz ( olmazsa olmadım bence kiloyu aldıran joker öğün 1 adet hurma 30 kalori demek ben 1 musa 4 hurma koyarım ve hepsini yer . )
21 30 150 cc formül mama ( vermeseler olur ama sırf sıvı aldı diye 1 yaşından sonra formül mamayı ben com önemsemiyorum yiyorsa daha iyi ayran kefir şu icsin)
Ceviz
Hurma
Kasar
Tereyağ
Tavuk
Et
Muz
Bunlar en sık kullandıklarım…
Ayrıca 1+1 mollers ve polivit vitamin.
Şimdi böyle yazınca sanki katı kurallarla bir bebek beslemiyormuş sanmayın sevgili anneler. Yemek istemediğinde ısrar etmem asla çünkü bir sonraki öğün 1 tik daha fazla yiyerek telafi edebilir. Bence dengeli ve duzenli beslenmesi önemli olan. Asla cici bebe kaşık mama tarzı şeyler yok. Hurma cici benden bin kat daha faydalı daha kilo yapıcıdır. Ayrıca sabah 1 kaşık karadut özü yada meyvesuyu yapıyorum onu içeririm ve yemekten sonra keçiboynuzu özü.
Inşallah bir faydası olur yazdiklairmin oğlum 14 aylık 9 kilo ailem genetik minyon bende 1. Sınıfta 16 kıloydum oğlum az az alsa yeter yapısı kaldırmaz zaten ama bedeni sağlam olsun çok önemli.