Elifnaz_rabia Anneler Bebekleriniz Kaç aylıkken emeklemeye yürümeye başladı , benim bebeğim 11 aylık olacak emeklemek kesinlikle istemiyor sevmiyor da yürümeside örümcek yada kendim tutarak yürütüyorum sizler de nasıl acaba bi doktorla mı görüşsem yoksa normal mi
nurdan10 Elifnaz_rabia yürütec kullanıyorsanız kullanmayın. Emeklemesi için oyunlar oynayın yerde aktşviteler yapın instagramda filan var oyunlar onlardan deneyin. Emeklemeden yürünebilir ama aradaki asamayı yapmaması bagımsızlıgını gec kazanmasına neden olur. Emeklemesi herseye ulaşması dokunması beyin için daha iidir. Ben dogdugu ilk günden itibaren hergün 5dk yüzüstü koydum o sekilde oyun oynattım biley koydum öyle yüzüstğ konuştum bişeyler yaptım. Hep yere koydum hep debelendi durdu kısacası. On aylıkken yürüdü. 9aylıkken minik adımları vardı. Kas gelişimiyle alakalı yürümeside gecikebilir emeklemezse. Bol aktivite ve battaniyede takılsın hep yerde tut. Yerde muhabbet et yerde yasasın birazcık. Olur zamanla olmazsada ara asamayı gecmiş olur zaten 11aylık 1yasında yürüyor genelde cocuklar iki ay daha sık dişini yürür yakknda.
Mom9 Elifnaz_rabia normal.. Kızım 9aylıkken sürünmeye başladı 12.5aylıkken emekledi. 13.5aylık daha yeni kalkıp sıralamaya başladı 😁 genetik olabiliyormuş. Babası 18aylıkken yürümüş bizimkinin
Ulkuumay Bebeğim 6 aylıkken emeklemeye başladı. Aksine bizim ki emeklemek oturmak istiyor kucağı kabul etmyor suan 7 aylık bir yerlere tutulup ayaga kalkmaya çalışıyor
Elifnaz_rabia nurdan10 yani emeklememesinde anormal bir durum yok sevmiyor çünki en çok sevdiği elinden tutup yürütmek
nurdan10 Elifnaz_rabia emeklese dahi iyi olur daha cabuk yürür daha cabuk bagımsızlıgını kazanmış daha güzel kesfetmiş öğrenmiş olur emeklemesi iyidir. Emeklemezse bunları es gecmiş olur. Emeklemesi için aktivite yaptırmak gerekiyor bazı bebekler tesvik istiyor. Bazıları kendiliğinden emekliyor. Yürüme sönemine girmiş bile zaten 11aylık. Siz sevi bebe yürüme yardımcı alın. El kol kordinasyonunu cabuk saglasın bol bol onla yürütün dışarda parkta evde her yerde. Yürütecede koymayın. Arabalı yürüme arkadasları varya devrilmeyen onlardan alın onları itsin. Zamanı gelince yürür. Erken yürümesi bebek için güzelde anne için çok kötü daha yorucu oluyor. Şimdi koyuyosunuz bıraktıgınız yerde keyfini çıkarın. Hele bide tırmanmalara baslayınca daha fena mutfak tezgahından inmiyor zaten😡 Rüyalarımda hep bir kabus hep çocuk düşüyor uyku uyuyamıyorum korkudan. İçinden cıkamasın düşmesin diye park yataga koyduk ondanda kactı 19aylıkken. Valla hiç huzurum yok şuanda. Gündüzde gecede aşlahtan kendi basına uykuyu öğrettim tek şükür dediğim yer orası. Gec yürüsün bence😃 ikinci çocugum olursa egzersiz filan yapmıycam yürütecekoycam gec yürümesi için uğras vermek istiyorum bı seferde.😃😃 bence şuanın tadını cıkartın yürümüyor oturuyor 😍😍 yürüyünce 1sn oturmuycak😢
Mom9 Elifnaz_rabia o zaman kalkıp yürür büyük ihtimal ama inanın 1günde değişiyo her şey. Bende hep sürünüyo diye kalkar yürür sandım baktım emeklemeye başladı. Bekliyoruz bakalım keyfini😅
Elifnaz_rabia Mom9 evet yürümeyi seviyor artık hayırlısı kötü birşey olmasın da eninde sonunda Allah’ın izniyle yürür emekler sağlıklı olsun gerisi teferruat
Elifnaz_rabia Mom987 hayır daha erken diye düşünüyorum çünki burada günlük verilen bilgiler boy kilo baş çevre ölçüsü hakkında erkeklerin kız bebeklere göre daha kilolu uzun boylu olabilir demişti genetiklikte demişti o açıdan dolayı dedim birde erkekler daha yaramaz oluyor :))
Elifnaz_rabia nurdan10 valla sevmiyor emeklemeyi ağlıyor bende pek kıymıyorum ama yürümeye gelince ellerinden tutuyorum eğlenerek söylenerek yürüyor bence yürüme ayakkabısı alıp çarşılarda yürüteyim daha iyi :)
Mom987 Elifnaz_rabia Anladım. Bende bir erkek annesiyim 10 kilo 300 gram oğlum ve 20 aylık Belki de bir kaç kız çocuğundan bile daha zayıf 😌 Yani bazen cinsiyete bakmıyor. Bir de 6.5 aylık emekledi 11. 5 aylık yürüdü.
GoGirl Elifnaz_rabia ilk oglum hic emeklemedi 13.5 aylik yurudu.2.oglum ust sinira yakin bir kiloda 8 aylik emekledi simdi 10 aylik 1 2 adim atiyor tay tay uzun sure duruyor iki erkek bile birbirinden farkli her cocuk farkli bir yönünü daha cabuk gelistiriyor