Mavilii bu cahillik. uyku eğitimi verdiğini zanneden bi çomardan daha fazlası değil bunu yapan kişi.
5 aylık bebek henüz, terkedilme hissini nasıl yaşatabiliyor anlamış değilim. uyku eğitimi denilen şeyde, koy bebeği beşiğe sonra çık odadan diye bi şey yok. bunu öneren kişilere de asla kulak asılmamalı.
önce o bebek uykuya hazırlanacak. uyku anının geldiğini anladığınızda da birlikte odaya geçip beşiğe bırakıp onu sevmeniz, onunla konuşmanız, yanında olduğunu hissettirmeniz, saçını okşamanız, pışpış hareketi yapmanız vs gerekiyor ki çocuk rahatlasın, uykuya geçişi güvenli ve kolay olsun.
15 aylık kızımı hala emzirerek uyutuyorum. emzirmek bile değil, emzik olarak kullanıyor beni. hala yanımda yatırıyorum. bu da bizim uyku eğitimi anlayışımız demekki. her akşam aynı saatte uyur, her sabah aynı saatte uyanır, gün içindeki uyku saatleri bellidir ve uykuya geçişi kısa sürer bu anı yakaladığımda. benim tercihim bu yönde oldu, bana kolay gelenden ziyade vicdani gelen yöntem bu.
şu an ben salondayım, o da salonda uyuyor. ben odada değilsem onu da götürüp bırakmıyorum odaya. çok mutluyum böyle ve hiç şikayet etmedim.