bimohr1406 Salihabebegim33 ben yemesinden yana değilim istiyorum ki çorba filan icireyim ama yok ağzına dahi sürmüyor şimdide zararlarını yazınca arkadaş üzüldüm bebeğimi neye maruz bıraktım diye
Salihabebegim33 bimohr1406 kız yok bende istemiyorum yemesini ama ne varsa artık içinde bebeği de, beni de etkiliyor.. yeniliyor. Bizde babamız alıyor onu illa bunu yiyecek Türk malı diye alıyor. Oyy oyy resmen sorunsal bu konu bizde
CemreKerem35 bimohr1406 lapa yerine tek tek sevdiği yiyecekleri belirleseniz belki karışım sevmiyordur . Ben ek gıda kahvaltısına bebe bisküvisi labne ve yumurta ezerek başladım bebeğim hep ogurdu 2 3 kez denedim dedim belki tek tek sever . 2 yaşından beri kahvaltıda 2 yumurta yer . Labne ve bisküvi pek sevmez hala ama ben bunları ayirarak ne yiyip ne yetmediğini bulmuş oldum . Her bebek her şeyi sevecek diye bir kural yok .
bimohr1406 CemreKerem35 yumurta sarısı verdim vücudu kabardı doktor kışa kadar verme dedi 9 aylık hala vermiyorum sebze çorbası yapıyorum havuç kabak filan onuda içmiyor labne tek versem yer oda ne kadar faydalı olur bilmiyorum
Emir123ali CemreKerem35 çok güzel bir paylaşım yapmışsınız teşekkürleri 👏👏👍bende sizi bebe büskiviininde zararını araştırın evde yapabilirsiniz diyeceğim ama kullandığınız ürünler ne kadar sağlıklı o yüzden bişey diyemiyorum
CemreKerem35 Uras-2020 aslında bir kase çorba da onun midesini doldurması için yeterli olur illa ağır bir muhallebiye gerek yok . Yani ayına göre mide kapasitesini öğrenip o porsiyonda verdiğini herhangi bir şey de onu tok tutacaktır . Ama bu çorba olur ya da sağlıklı bir muhallebi olur o bebeğin damak zevkine kalmış .
CemreKerem35 Nisasaff aynen öyle . 👍🏼 Ben oğlumun ayına göre çok çok ileride olan kilosunu da gördüm zayıf halini de gördüm. Eğer kan değerleri normalse kilo hiçbir şey ifade etmiyor bir süre sonra
CemreKerem35 bimohr1406 labne seviyor ise bı tada alıştırmak için labne ile karıştırin tadını aldıkça yemediği ya da uzak durduğu yiyeceğe de alışabilir . Mesela oglum yoğurt pek sevmezdi o yüzden meyveyi çok yoğurdu az bir meyveli yogurt yapardım ben . Evde bebe bisküvisi yapıp labne ile mama yapabilirsiniz su ile ıslatarak bu şekilde yer mi mesela ?
Naz_N CemreKerem35 İşin özü de bu bence zaten, kendi yemediğim ve yiyemeyeceğim hiçbir şey vermedim bebeğime. Ayına göre ne yiyebilirse onlarla sayısız güzel tarifler çıkıyor istedikten sonra, tuzsuz şekersiz ama biz bile severek yiyoruz🤷🏻♀️
seydaac CemreKerem35 cevap vermek için girmiştim baktım ki çok güzel hepsini açıklamışsınız. Elinize sağlık 👍🏻 Benim kızım zayıf, bana hep tavsiye edilen iki şey arı mama ve pirinç unu. Bazıları görüyor kızımı bu çocuk çok zayıf şekerli şeyler yedir biraz diyor 😑
CemreKerem35 seydaac teşekkür ederim . Bir arkadaşa daha yazmıştım kan değerli yeterli ise kilonun önemi yok ilk aylar hariç .gördugumuzde üzüldüğümüz hastalıkları çocuklarımızın yaşamaması için sağlıklı nesil yetiştirmek lazım .
seydaac CemreKerem35 öyle kesinlikle. Evet üzülüyorum ben de zayıf diye ama şekerli şeyler yedirip sağlığını tehlikeye atamam. Çok şükür kan değerleri gayet normal, az da olsa bir şeyler yiyor.