Yavuzumunannesi Sekiz günlük oğlum..beşinci gün doktora gittik tahlil yapmadı ama çok az sarılıpı var dedi..şimdi hala boyun altları ve yüzü gözlerinin içinde var artmış mıdır acaba en fazla üç saat uyumasına izin veriyorum uyandığı zaman da sürekli emziriyorum iki saat uyanık kalmasını sağlıyorum..neden hala geçmiyor 😔
Fadimr Yavuzumunannesi ben doğduğu günden beri 2 saati geçirmedim hiç uyanmasada zorla uyandırıp besledim sarılık olmadı bebeğim şuan 48 günlüğüz çok şükür 3 saat çok fazla bence
Devraninannesi Yavuzumunannesi dikkat et ben 5ci gün doktora gittm sarıligi 19 çıkmıştı benimki çok uyuyordu ve bende hiç anlamdim sarılık olduğunu
elifiii Yavuzumunannesi yenidoğan için 3 saat aralık cok fazla, sık sık emzirmeye çalışın çok çabuk vücuduna yayılıyor. Sarılık uyutup halsiz bırakıyor. Bilrubin değerinin düşmesi için bol bol emmesi ve işemesi gerekiyor.
Yavuzumunannesi Fadimr sadece geceleri üç saat uyumasına izin verdim gğndüz iki saati geçirmedim ama sezeryan olduğum için iki gün mama vermedim doğum sonrası sütümde gelmedi galiba ondan oldu 😔
Yavuzumunannesi Devraninannesi uykusu çok değil iki saate yakın uyanık kalıyor ve bu sürede sürekli enziriyorum ama ederim şimdi geçti mi peki sarılığı kaç gün sürdü
Devraninannesi Yavuzumunannesi beninkinin sarıligi uzadı fototetapi gördü bir gün iki günde gözetim altında kaldı o süreçte hep tahlil yapıldı iki aya yakın bir sürede sarıligi geçti
Tuubaa Yavuzumunannesi bak canım b3n erken doğum yaptım 8 aylik bebegim küçük doğdu dr. Da kesin sarilik olur dedi ama ben hem gece hem gündüz saat başı uyandırıp emzirdim 1 ay boyunca boyl3 d3vam ettim günde birkaç çay kaşığı da serum suyu verdim şekerli olandan çok şükür sarilik olmadı dr. Bile şaşırdı 4 aylik olduk şimdi.
Yavuzumunannesi Devraninannesi geçmiş olsunn bizim daha yeni inşallah gerek kalmaz böyle şeylere tahlil yapmadı doktor henüz
Yavuzumunannesi elifiii anladım dikkat edicem teşekkür ederim uyurken o kadar zor oluyor ki uyandırmak 😔
Sher Yavuzumunannesi sarılığın belirtileri uyku uykudan uyanırken uyuşukluk aklınızda bulunsun sık sık emzirin sütünüz yoksa önce meme sonra mama verin açlıktan olur sarılık
Bellamira Yavuzumunannesi ilk öncesariligin derecesini öğrenin yüksek ise şekerli Su yada serum suyu alın sarılık deyin eczane anlar verin geçer Sarılık artık uzun sürüyor herkes ten öyle duyuyorum maalesef allah yardımcımız olsun
Prensesler tek çare sık emzirmek 1 aya geciyor benim kizimin da vardi surekli emzirdim uykudan uyandirdim 1 saatte bi emzirdim rabbim dermansiz dert vermesin yavrulara gecmis olsun
AygulSina Yavuzumunannesi cuma dogdu pazar sariliga yakalandik bizim 15di degerleri normal dediler ama ben her 2 saate bir emzirdim uyandiramaz isem siringa ile besledim sirf midesine sut gitsin diye ertesi gun toparladı biraz uyanir memeden emer oldu suan 16 gunluguz gozlerinde hala var tam gecmedi artik 3 saate bir emziriyorum ama ilk gunler 2 saate birdi en son gozlerinden gidermis. Istersen bi tahlik yaptir degerini öğrenmis olursun
Uluhan-glsm AygulSina sen yine de Bi tahlil yaptır benim 15 di fototerapi yapıldı bizi göndermediler eve