Selcan Merhaba, bebeğiniz ne kadarlık? 18-24 ay arası veya diş cıkarırken ( özellikle köpek ve azı dişlerinde) memeye yenidoğandan beter düşkğn oluyorlar. Yemek yemiyorlar. Benim arkadaslarımdan ve bazı anne gruplarından bildiğim memeyi kesmek iştah artmasında bir rolü yok. Cunku bir süre sonra hem yemek hem anne sütünden mahrum kaldıkları yönünden anneler pişman oluyor. Sizi eleştirmek veya ahkam kesmek degil asla niyetim. Meme ilişkisi sadece beslenmek değil, o yüzden eger imkanınız varsa doya doya emzirin. Ve memeyi azaltma düsüncesinden ziyade gündüzleri siz teklif edin sık sık böylece kaçmadıgınızı ve yanında oldugunuzu bilsin ( ben uyguladım ve cok işe yaramıştı gerçekten) gündüzleri sık sık teklif aşamasından sonra baska aktiviteler ile arayı açmaya çalısın ( memeyi sonlandırırken kademeli geçiş öneriliyor ve gece emmeleri sonlandırmanın en son basamagı o yüzden gündüz arayı açmak en dogrusu kabul ediliyor) Ve bu kesme sürecinde siz mutsuzsanız bebeğiniz daha cok mutsuz olabilir , bu süreç böyle mutsuz bitmek zorunda değil. Naçizane youtube’dan gizem erbirer’in emzirme süreci videolarını ve instagramdan izmiremzirmedanismani Seda hanımın emzirme ile ilgili postlarını okumanızı tavsiye ederim. En ufak bir kafa karısıklıgında cok yardımı dokundu bana.