umaydilara ayrıca yazıyı okudum yalnız ben orada yazan çoğu şeyi zaten biliyorum siz başka türlü yorumlamışsınız mesela başlıkta diyorku ‘bebeğim 2 saatte bir emmeye kalkıyor normal mi’ bebekler yaratılışları dolayı hafif uyku uyurlar heleki yeni doğanlar çünkü açlıklarını ağlayarak belli ederler bu yüzden derin bir uyku söz konusu bile olmaz aksi olsaydı şayet uyuya kaldığımız bir gece bebeğimiz açlıktan çok kötü bir hale gelebilir bu yüzden hafif uyku uyurlar zaman geçtikçe açıkma süreleride uzuyor tabi desteksiz bir bebek gece 3-4 saate bir emmek için kalkar buda 1-2 sefere denk gelir sonrası kaliteli ve deliksiz uyku ✅
Diğer bir başlıkta diyor ki ‘ Bebeğim gece uyanıyor ve 1-2 saat uyanık kalıyor’ bu uyku eğitimi almış bir bebek içinde geçerli bir durum ki arkadaşım yaşıyor makaledede yazıldığı gibi ayrılık kaygısı dönemi geçiriyormuş o yüzden uyanık kaldığı süre zarfında annesinin kucağından inmiyormuş tabikide geçiçi bir süre ama destekli uyuyan bir bebek için bu çok zor bir zaman yani desteksiz uyuyan bir bebek ağlamadan rahatça tekrar uykuya dalabilir ✅
Bir diğeri ise ‘ Çocuğum saat 10 dan önce uyumuyor’ bebekler doğduktan andan itibaren uykuya meyillidirler bu zamn geçtikçe azalır ama hiç bi şeklde geç uyuması bir bebek için faydalı değildir aksine zararlı çnkü bir çok araştırmanın da gösterdiği gibi bebeklerde büyüme hormonu saat 21:00-03:00 arası salgılanır yani bu arada derin uykuda olmaları gerekiyor ki faydalanabilsinler ve bebekler için gün 06:00-08:00 arası başlıyor yani erken yatıp erken kalkıcaklar ki tam şekilde faydalanabilsinler emmek gibi uyumakta bebekleri büyütür çünkü ‘ uyusunda büyüsün’ diye boşuna dememişler ama tür insanı çocuğa uymak yerne çocuğu kendilerne uyduruyorlar ve sonuç geç yatan geç kalkan bebek ne yazık !
Bir diğeri ‘ Çocuğum hala bizim yatağımızda uyuyor’ ve şöyle bir cümle aman yarabbi ‘Önce şuna emin olun ki siz onu yataktan zorla göndermeseniz dahi çocuğunuz birlikte uyumak için sizi üniversiteye yanında götürmeye çalışmayacak’ bu nedir arkadaşım ya bu nasıl bir cümledir haberlere bile çıktı kaç çocuk ailesiyle uyurken boğularak can verdi hiç mi duymadınız ne kadar riskli olduğunu bilmiyormusunuz doktorlar piskyatırlar çocuğun gelişimi ve piskolojisi için 6 aydan sonra ayırmayı öneriyor ben çocuğuma böle bir kötülük yapmazdım yapmıyorumda zaten !!!
Bağsettiğini makaleyi okudum ve bana göre yanlış bilgilendirme yapılmış çoğu yerde sizin okuduğunuzda ve benm okuduğumdaki anladığım şeyler çok başka orada uyku eğitimi yanlıştır yada zararlıdır diye birley yazmıyor ki öle olsaydı çoğu doktorda önermezdi düşünsenize zararlı olan bişiyi öneren bir doktoru şikayet etseniz görevden alırlar ve insan bunu bile bile kendine yapmaz zaten ... ağlatmadanda uyku eğitimi mevcut ordada dediği gibi her çocuk farklı özellkte ve farklı biyolojiye sahip o yzdrn farklılıklar olabilir burdada bizim çocuğumuzu ne kadar tanıdığımz önemli ona zarar vermeden bu işin altından kalkılanilir diye düşünüyorum
Ben siz ne diyorsnuz kızlar ???