Berilmeva Rabia88 maya ekşi isr kadıncağiz ekşi yoğurt verip cocuğun kulaklarınımı ağritsin ondan şekerli dediğimz de beş kilo yoğurta bir çay kaşiği ucu ile
Berilmeva Rabia88 Ben 5:30 aylık bebeğime şekerli yoğurt vermiyorum kendimiz için ama yalıyorum henüz ek gıdaya başlamadık 7.08 aydan önce düşünmüyorum
Ftmatk Sürü kaynatınca pısısını parmağınızı yakar yakmaz arası olucak genelde 7 kadar sayınca Işın’ı 1 litreye 2 yemek kaşığı yoğurt koyuyorum sarıyorum 4 saat dinlendirip dolaba kaldırıyorum. Şeker koymuyorum. Şeker mayalanmayı artırdığı için konulmuş olabilir afiyet olsun
Rabia88 [bilinmeyen] bal 1 yaş sonrası verilir Pekmez süt ürünleri ile verilince demir emilimini azaltır
Rabia88 [bilinmeyen] 9 ay 18 günlük bebeğim için 1 kere bile ıslak mendil dahi kullanmadım tarhanami peynir yoğurt bebek ekmeği bisküvisi tereyağını hepsini kendim yapıyorum tam buğday unu kullaniyorum pirinç unu bile almıyorum lütfen Allah aşkına birşeyler vermeden önce içindekiler kısmını okuyun size özel yazmadım yazımı okuyacak annelerinden dikkatini çeksin pirinç unu da dahil bir çok üründe sofra şekerinden palm yağına kadar herşey var kendime bile hazır zeytin almiyorken kavanoz mama asla almayı düşünmüyorum 😊
Rabia88 [bilinmeyen] açıkçası o kitabı almadım ama bir arkadaşım resimlerini yollamıştı baktığımda iyi ki almamisim dedim aynı tariflerin sürekli ismini değiştirmişler malzemeler hemen hemen aynı Ben normalde de kendimize sağlıklı yiyecekler hazırladığım için kızıma da aynı devam ettim Mevsiminde üzüm ve erik sosu yaptım şekersiz buz poşetlerine koydum kahvaltılarda onlardan iciriyorum Labne ve lor yapıp peynir altı suyunu buzluğa koyuyorum genelde çorbaları da kullanıyorum Direk pütürlü başladık kızım cam rende bile sevmedi normal rende ile rendeledim meyveleri öyle verdim 6. Ayda ilk avakado ile basladim şuan resmen avakado canavarı hatta 3 gündür bu yüzden Dr a gidiyoruz bazı değerlerini yükseltmiş 1 hafta avakado vermedim şükür değerler normale indir artık hergun vermeyecegim Gazlı bir bebek olmadığı için bakliyaylari da onun için yaptığım kapya biber sosu ile pişiriyorum Brokoliyi çok seviyor o yüzden bulgur pilavina dahi katıyorum Akşam yemeklerinde antibiyotik niyetine sarımsak ve soğan 6. Aydan itibaren ekledim Kısacası her gün bizim yediğimiz yemeklerin küçük bir tavada tuzsuz salcasiz olanını yapıyorum Kahvaltısında yumurta sarısı lor avakado ceviz ruseym oluyor bazen patates , brokoli, pırasa havuç tostu yapıyorum çatalla ya da direk eline vererek yediriyorum
Rabia88 [bilinmeyen] çiçekler bile sevgiye ve emeğe muhtaçlar bebeklerimizde bizim çiçeklerimiz emeksiz olmaz 💕 bu arada eğer Instagram' kullanıyorsanız bucocukac ya da Elfida yazarsanız bir cok instamom sürekli reklam yaptığı için oradaki tarifleri görürsünüz görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız umarım bu bebeğiniz çok seçici olmaz
Rabia88 [bilinmeyen] hiç katmadim gayet katı tutuyor Uygun sıcaklık ve maya kullanırsanız şekere gerek kalmayacaktır ben kavanozlara mayaliyorum Hazır sütten yapılan yogurtlar genelde güzel tutmaz şeker hiç denemedim
Rabia88 Berilmeva mayanın 5 mayalama da bir değiştirilmesi içindeki probiyotik açısından daha iyi eksiyse mayayi da degistirebilirsiniz üstelik ben kullanmadığım için şeker diye sordum yoksa tabi ki çok tat belli olmaz
Rabia88 Berilmeva 7-8 aylık mi baslayacaksiniz ek gıdaya 6 ayda genelde başlanıyor bende 180. Gün başladım
Berilmeva Rabia88 Rabia88 ara ara bişeler veririm ama yedi ay en makbulu die düşündüm hemen memeyi unutaun istemiyorum