Rojin123 Bebeğim 10 güne yakındır hiç bir şekilde meme emmiyor şırıngayla veriyorum mamasını 3 4 gündür ama ne kadar memeye götürsem ağlıyor çok üzülüyorum. Sağıyorum ama emmediği için mi bilmiyorum sütüm de azaldı yok denecek kadar az ne yapmam gerekiyor nolur bi fikir verin artık geceleri uyuyamıyorum nasıl tekrar emzirebilirim diye düşünmekten gerçekten çok zormuş 😓😔
Karsimasaldakikiz Rojin123 bir de bu arada bestlak ya da galactogo damla kullanın kendinize. Bir de rezene, anason tohumu, kimyon tohumu karışımı yaptırın aktarda. 1 fincan Kaynar suya 2 tatlı kaşığı atıp üzerine de bir tatlı kaşığı çörekotu koyun 5 dk demlensin. Sabah akşam günde 2 defa için.
Mrs-melon Rojin123 dil bağı var mı çocuk doktorunuza bi gösterin belki o engelliyordur , atak dönemlerinden biz de yaşadık meme reddi kavga kıyamet ağlamalar oluyordu teklif edin ısrarcı olmayın loş odada deneyin kucağınıza alıp salınarak yürürke deneyin .
Asya0114 Rojin123 yatmadan rezeneyi iç sıcak bir duş al göğüslerine sıcak su ile masaj yap . Sonra bi güzel yat uyu dinlen gelecektir sütün.
Karsimasaldakikiz Uyurken emzirmeyi denediniz mi? Uyurken deneyebilirsiniz, beraber ılık duşa girip deneyebilirsiniz., şarkı ninni söyleyerek olabilir. Yalnız 10 gün uzun bir süre acaba pamukçuk falan mı çıktı ağzının içine bir bakın.
Rojin123 Karsimasaldakikiz sütüm tekrar gelir değil mi çünkü manuel pompayla sağım yapıyorum ve sadece iki memeden 4 5 damla 😔
Rojin123 Karsimasaldakikiz ayrıca bebeğim 2 ay 13 günlük yani çok fazla emziremedim ne yapacağımı şaşırdım artık
Mrs-melon Rojin123 lütfen kendinizi üzüp yıpratmauın sütün devamlılığı için reddettiği her an sağım yapın, gelmezse bile bebeğinize vereceğiniz sevgi ilgi sütten daha değerli mama verirsiniz. Ama moral olarak pozitif olmalısınız her şeyi hissediyorlar☺️
Karsimasaldakikiz Rojin123 ovvv Manuel ppmpaysa hiç endişelenmeyin ya vardır sütünüz. Benim normalde oluk oluk sütüm vardı ama Manuel pompayla 25 cc bile çıkmıyordu hiç işe yaramaz o pompalar. Gelir tabiki sütünüz siz hep sütüm var sütüm bol diye sesli tekrar edin kendinize şaka gibi ama gerçekten beyne o şekilde mesaj vermek çok etkiliyor. Zaman zaman yapıyor bebekler böyle meme reddi ben de çok yaşadım. Kızım şimdi 10 aylık çok şükür hep atlattık hala emiyor. Öyle zamanlarda çok sabretmek ve istikrarlı olmak gerekiyor.
Rojin123 Mrs-melon kontrole yeni götürdüm aslında doktor bişey söylemedi biberon verdik sarılık olmuştu sütüm yetmiyordu artık biberona alıştı ve memeyi bıraktı sütümde şuan hiç gelmiyor geri gelir mi acaba sağıp vermeye razıyım yeterki anne sütü alsın
Rojin123 ervam1 kulağında bişey yok sanırım sadece biberon vererek bu hale getirdim ama işte tecrübesizlik
Rojin123 Karsimasaldakikiz dediğiniz bestlak damlayı kullansam acaba artar mı çünkü denemediğim şey kalmadı
simsekmevlude Rojin123 elektrikli bir pompayla sağarsanız daha iyi olur dha çok sütün çıktıgını göreceksin 🤗 Benım bebeklerım kuvezd ekaldıkları ıcın bıneronla beslenıyolardı erken dogdukları ıcın emmelerı ıyı degıldı sureklı sagdım o sekılde verdım ama gogsumude almaları ıcın zorladım.Nasıl biberon kullanıyosunuz bilmiyorum ama ucu gogus ucuna benzeyenler bebek emmedıkce akmayanlar var onlar bebegın cekısknı daha kuvvetlendırıyo ve gogsu alıyolar en azından benım bebeklerımde o sekılde oldu
Mrs-melon Rojin123 kendinizi hiç suçlamayın benim bebeğim de sarılık oldu 2 gece hastanede yattık ışıktan faydalansın sık kucağınza almayın dedikleri için biberon da verdim emzik de ve eve geldikten sonra da biberonla sütümü sağıp verdiğim çok oldu diyeceğim o ki emecek bebek emiyor emmicek bebek emmiyor içinizi ferah tutun. 4.ayda bi 10 gün falan emmedi önce bilemeden sürekli ısrar ettim ters tepti doktorm sadece teklif et ısrarcı olma 10 dk snra yine loş ve sessiz ortamda dene yine olmazsa ten tene temas şeklinde duşa girin çıkınca tamamen temas halinde emzir yine olmazsa ayakta gezdirerek emzir dedi bunları sakin kalarak yapa yapa tekrar başladı emmeye bir de rüya öğünü yaptım uykusu derinleşince kucağıma alıp karanlıkta emzrdim . Ama lütfen sütüm kesildi emmezse naparım diye üzülmeyin sağlık en önemlisi formül mamalae korkunç şeyler değil sevginiz özveriniz ilginiz hepsinden daha faydalı bebeğiniz için 🙏🏼
Mrs-melon Rojin123 manuel pompalarda damla damla gelmesi çok normal endişelenmeyin rahat olun bunun geçici bir süreç olduğunu bilin biz 4. Ve 6.aylarda yaşadık çok sinir bozucuydu ilki ama sonra geçici bir süreç olduğunu bildiğinizde psikolojik olarak rahatladğnzda sütünüz gelir. En çok süt yapan şeylerden birisi uyku tabi ki yardımcınız destekçiniz varsa uyuabilmebiz için ikincisi de bol su tüketmek gerisi tevekkül✌🏼
gokgok Rojin123 facebook emzirme akademisi. Üye olabilme imkanın varsa oraya bak arkadaşım mutlaka. Çok yardımcı oluyorlar🤗
Karsimasaldakikiz Rojin123 ben çok faydasını gördüm hatta hala zaman zaman alıp kullanıyorum Stresli olduğum zamanlarda azaldığını hissedince. Özellikle gece yatmadan kullanınca kızım emmeye uyanana kadar göğsüm epey dolmuş oluyor.
And01 Rojin123 ben e bebek in elektirikli gogus pompasını kullaniyorum ciftlisini 200 tl almistim memnunum ama hep tek sagiyorum teklisini arastirin isrerseniz 150 tl civarinda. Benim kizim 4 ay 24 gunluk hala tam anlamiyla emmiyor o emdikten sonra biraz sagip veriyorum. Kizim da o aylarda iken iki dk emip agliyordu evde nerdeyse kosarak emzirdim yatarak emzirdim . İnsallah sizin kiziniz da emer ❤️
simsekmevlude Rojin123 ben ebebekten baby plus ınkını aldım 200 ₺ gayetde memnunum 2.5 aydır kullanıyorum hatta arkadasımda lansınoh var ama benımkı onunkınden daha ıyı cekıyo 🤗