2412020 8 ay oldu doğum yapalı , ayda ilk mastitimi oldum ateşlendim antibiyotikle geçti . ardından 2-3 ayda bir olmaya devam ediyorum , hassasiyet başlayınca antibiyotik alıyorum ateşlenmeden geçiyor . çok canım yanıyor şu an yine mastştim ve sağarken bi kaç damla kan geldi Artık emzirmek istemiyorum o kadar canım yanıyor. Nasıl engel olurum bu işe?
Bktbll 2412020 bende bi kere oldum antibiyotikle gecirdim bugun tekrarladi gene sag gogusum kipkirmizi surekli elektirikli pompayla sagip bosalttigim halde nasil mastit oldum anlamadim asirir sizlama var benimde canim cok yaniyor canim benim bebis beni emmiyorda nadir tutuyor mememi simdi bu mastit nasil gecicej bilmiyorum😔
Guzelgozlum 2412020 bende oldum hatta ateşım falan çıktı çok kötü oldum un posetının üstünde bismillahirahmanırahım diyip gögüsümü 3 defa taradım geçti
Yakisiklininannesi sutunuzu biriktirmeyin her emzirmeden sonra sagmaya çalışın bunun tek çaresi bu bence bende iki kere yaşadım 5 ayda ilkini antibiyotikle ikincisini de sıtma gibi gecirdim
2412020 Yakisiklininannesi Emzşrdikten sonra bi kaç kez sağdım süt gelmedi ki hiç . bide o kadar çok emiyor ki her defasında sağmak da zor geldi.
DeniZzZzbrn O kadar zor bişeymiş ki ben bir gün yaşadım sağdım masaj yaptım gece boyu mastit olan memeyi emzirdim sabah ancak geçti ama ucu hala acıyor☹️ 6.5 aydır ilk kez oldu geçen hafta. Daha kötü atlatanların allah yardımcısı olsun valla ☹️🙏
2412020 Nazz01 -ilk önce bebeğiniz emerken meme ucunda iğne batması hissi , -ardından memede hassasiyet , -memede sert kitle oluşumu, -en son ateş yapar . Memedeki sertlik; süt kanallarında biriken sütün katılaşması .
Eternity 2412020 Sağım yaparken memenizin üstüne sıcak havlu koyun kanalları açıyor. Soğudukça ütüleyin koyun üstüne. Tamamen boşaldığını hissedince soğuk su tutun ki kanallar kapansın.
2412020 Bktbll tam böyleyim şu an çuldırmak üzereyim 🙁 sürekli emiyor ge boşaltıyor aslundqçs, tinere düzenli olarak bu hale nasıl geliyorum anlamıyorum bende. Sağdıkça da meme ucum kızardı biraz kanadı bile.
Burcuataa1 Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun bende doğum yaptığımda acıkmasın diye dua ediyordum saçlarımı yola yola emziriyotdım benim sorunum ki bu sık bilinen metottur lahana yapraklarını buzdolabına koyup soğutup göğsünüze koymanız lazım en büyük etken bu ve gümüş göğüs ucu kapakları oldu. Umarım iglelirsiniz çok sancılı bir durum.
2412020 Burcuataa1 meme ucum yara olmadı içten bi acı hissediyorum . lahanayı duydum evet deneyeyim 👍🏽 içibdeki sertliği mi dağıtıyor lahana ?
Burcuataa1 2412020 evet göğsün bir bölümü sert oluyor onu ilk önce duşta sıcak suyla ovalayarak açmaya çalışın sertliği sonra lahana koyun hemen geçicek. Göğüs ucu gümüş kapakları da kullanırsanız düzenli geçer benim oğlumun dişleri çıktı yeniden yara oldu iki gün kullandım geçirdi hemen
2412020 Burcuataa1 duş aldım masaj yaptım sonra emzirdim 🙁aynı . Sağarken kan gelince ki dikkat etmesem görmezdim ,ara verdim sağmaya.
Bulutluhava Benim de sürekli tıkanıklık oluyor. Bebek çok iyi etmediği için genelde sağıyorum veriyorum. Ama makina bebek gibi emmediği için göğüs tam boşalmıyor. Duşta sıcak masaj yapıp sağıyordum ama yine geçmemişti. Doktora gittim göğsüne masaj yap sonra soguk kompres yap dedi. Hem soguk kompres hem masaj yapıp aynı anda sağdım anca o şekilde rahatladı. Mutlaka soguk kompres deneyin
Boncukspor 2412020 göğsünüzün üstüne yatmadan uyumaya dikkat edin. Gece uykuda çok süt doluyor sisiyorlar tikaniyorlar. Bir de bebeği emzirirken koltuk altınıza gelecek şekilde ters durarak emzirin🤗