Yeliz ifaiftciUygun benim bebeğim sadece anne sütü aldığı ve kilosuda önden gittiği için doktorumuz yaptırmadı. Zaten hastalığa yakalansa bile 2-3 günde atlatır dedi. Ayrıca rotavirüsü aşısının yan etkisi bağırsak düğümlenmesiymiş. Bunu riske atmaya değmez dedi doktorumuz.
Cansu425 ifaiftciUygun tam 3 aylık oldugu gun yapildi rotavirusu asisi butun doktorlar yapilsin diyor hastalik agir bir hastalik okula basladiklarina kapabiliyorlarmis bu virusu ve agir atlatiliyormus hastanede kaliyormus cocuklar ve ulkemizinde cok goc aldigi ortada ben kesinlikle yaptirilmasi gerektigini dusunuyorum tartismasi bile olmamali bence. Fiyati icin yaptirmayanlar da var oda ayri bi konu
ifaiftciUygun OlgaArslan banada 2 doz olanını söyledi doktorun birisi 3 aylıkken diğeri 5 aylıkken dedi yarın 3 aylık kontrolüm var. Ateş falan yapıyormu?
OlgaArslan ifaiftciUygun öyle bişey demediler bizde de yapmadı 😊 zaten ağızdan veriliyor küçük enjektörle. Hatta benim kız tadını bile beğenmişti ağzının kenarlarını yalıyodu 😄🙈
Mervdenz ifaiftciUygun biz sekiz ay 17 günlüğüz. Doktorumuz yaptirmamizi söyledi yaptırdık çünkü Allah korusun hasta olursa hastanede yatması gerek mutlaka dedi doktorumuz. Sadece ishal olmadığı zaman yaptırın bizde hiç bi Yan etki yapmadı diğer asilarimiz ateşli geçmesine rağmen
uleErenTozkoparan Bende yaptırmayı düşünüyorum ama doktorumuz ikinci ve dördüncü ayda dedi sormayı unuttum ikinci ay aşıları fazla ağır olmazmı diye bitek bu konuda tereddütteyim soracam da doktorada ikinci yaptırıpta sorun yaşamayan varmı acaba
OlgaArslan uleErenTozkoparan rota virüs ağızdan enjekte edilen bi sıvı aşıyla alakası olmadığı için hepsini bir yaptırman daha iyi aşılarını bölersen bütün aşıları geç kalır bizimki öyle oldu ama mecburiyetten. Şuan 6 ay 21 günlük ve 6 ay aşılarını daha dün oldu
uleErenTozkoparan Yeliz yaa ahiç duymadım böyle bir yan etkisi var yaa çogu doktor yaptırın diyo yaptırmayın diyenlerde çok napacapını insan bilmiyor 😕
OlgaArslan Cansu425 okula başladıklarında olsa yine iyi benim üvey oğlum 8 aylıkken yakalandı o hastalığa 15 gün hastanede yattık ishal kusma hiç bişey yemiyodu içmiyodu yese içse bile anında kusuyodu ateşi ilaçlara ve serumlara rağmen 40 derece üstüydü sürekli titriyodu ve uykusunda inliyodu zaten hiç gözünü açamıyodu yavrum 😓 ne zor günlerdi yaa. O yüzden kızıma yaptırdım bende
Pinkoloji ifaiftciUygun arkadasimin yeğeni 1 yaşında bu virüsü kaptı. Annesine doktoru yapalım demiş kadının yakınları yaptırma ne gerek var demisler ve yaptırmamış. Bunun sonucu bebek 30 gün hastanede yatmış. Kadin kendino suclamis hep😥Çok ciddi bir hastalık. Doktorumuz 12. Haftada önerdi biz bayram dönüşü yaptırıyoruz hemen. Meningokok var ondan sonra da onuda yaptıracam.bence yaptirmalısın.
Serap Bende rotayı yaptırdım 3 dozlu olanını daha fazla koruyor dedi dr ..menenjit aşısının öZel dozunu da yaptırdım malum hac dönemindeyiz hacılar menenjit hastalığı taşıyabiliyorlar
OlgaArslan [bilinmeyen] ilk doz yapıldığında aşı yoktu direk yapıldı ama ikincide önce aşıyı yaptılar sonra bunu az kalsın kusuyodu susmamıştı sakın kusmasın diyo hemşire Allahtan kusmadı şimdi ağızdan verilecekleri önce aşıyı sonra yapıyolar 😄