Yenidennn Merhaba, bebeğim 4 ay 13 günlük geçenlerde kakasinda kan olması ve yeşil kaka yapması üzerine doktora getirdim doktor diyet yap dedi başka bisey demedi test falan uygulanmadı. Sütümde çok azaldı bebeğim doymuyor ve huysuz oluyor. Kilosunu da düşük almış zaten bu ay. Mama vereceğim alerjik mama. Ama bunu doktora sormadan verebilir miyim bi zararı olur mu acaba
dertlikerkenez Yenidennn mama konusunda fikrim yok ama 2 alerji doktoru 1 çocuk doktoru 1 gastroentoloji uzmanına gittim alerji yüzünden. Sadece 1 alerji doktoru testi önerdi. Diğerleri 3 yaşından önce testler yanıltıcı sonuç verdiği için yapılması taraftarı değil. Doktorların büyük kısmı test yapmadan diğer belirtiler ile teşhis koyuyor
Esrayd Yenidennn merhaba gönderinizi yeni gördüm aynı şeyleri yaşıyoruz siz verdiniz mi mama bi sıkıntı oldu mu?
Yenidennn Blz01 ondan bilgim var şu an elimde olduğu için soruyorum tam tanı koyulmadan da verilir mi alerjik mama diye
Yenidennn Sedagenco alerjik olan bebeklerin mamaları farklı olduğu için doktor rapor çıkarıyor naısl ilaca rapor veriliyor bunda da mamaya veriliyor gidip ücretsiz alıyorsun, fiyatları yüksek biraz çünkü
Elifaydn Canım benim kızımda alerjik bebek , test yaptırdık alerjisi testlerde çıktı sonra doktorumuz reçete ile raporlu mama yazdı , devlet tamamını karşılıyor doktorunuzun yazması bilgilendirmesi gerekiyor sizi.
Yenidennn Elifaydn nette alerjik mamalar normal.bebege de kullanabiliyor yazıyor da bebeğim kakasinda kan var ama test yapılmadı ama alerji var mı yok mu belli değil, karni doymuyor şu an doktora da gidemiyorum bazı nedenlerden dolayı. Alerji mamasi versem sıkıntı olur mu iklwmde kaldım
Mehtap987577 Yenidennn kadında kan olması zaten alerjisi olduğunun göstergesi bizde o durumdayız ve doktorumuz rapor yazdı alıyoruz benim bebeğim 40 gunluktu öğrendim şuan 4aylik ve kulla iyoruz mamayı içtiği için kilo kaybida yok bende diyet yapıyorum süt ürünleri yumurta dana eti yemiyorum ve bebeğimi de emžiriyorum
Yenidennn Elo10 biliyorum, bizimde var süt ürünlerine alerjisi dendi ama tam olarak tanı konulmadi bende diyorum ki tam olarak tanı konulmadan bu mamadan versem bir sıkıntı olur mu
Elo10 Yenidennn valla bılemedımkı. Sımdı sız dıyet uyguladıgınızda bebegınızde olumlu yonde ılerlıyorsa deneyın derım.
Yenidennn Elo10 bi 15 gün yemedim süt ürünleri hiç bisey, doktor relactaz ve entrgermina verdi kaka rengi yeşildi saru oldu. 15 gün sonra ayran falan içtim denemek için 3 gün sonrasında kaka yaptı kan vardı yine bi iki noktacik. Şu anda da sütüm çok az doymuyor. Bende aptamil alerjik olandan versem bi sıkıntı olur mu ki diye düşünüyorum doktora da gidemiyorum şu an bi kaç nedenden dolayı. Zararı olmaz değil mi