eymenkerem minecavusoglu balinnannesii oğlum 4 aylıkken doktor tavsiyesi ile 3 gün kuralı ile patates havuç ve kabaktan çorba şeklinde yapıp verdim gün de 1 öğün ek gıda dierleri mama veya anne sutu şeklinde. 4 buçuk aylıkken yine dr tavsiyesi ile meyve puresine başladık. Verdiğiniz her ek gıdayı 3 gün kuralı ile vereceksiniz. 4. Ayda başladım doktorum söyledi ve sıkıntı yasamadik
minecavusoglu eymenkerem bende başlıyacağım yavaşdan, çok teşekkür ederim bilgiler icin. Peki bu 3 gün kuralı nezamana kadar devam edilmeli 😊
eymenkerem minecavusoglu bütün besinleri tadana kadar. Mesela diyelim yoğurt vereceksin 3 gün sadece yoğurt vereceksin ki bakicaksin yoğurda alerji var mi. 3 gün sonra patates baktin sıkıntı yok sonra başka bir sebze beya meyve sıkıntı çıkmayan her gıdayı artık herşeyle beraber yiyebilir. Sadece ilk denediğin sebze veya meyveler tek olsun ondan sonra sıkıntı yok
frambuazliturti balinnannesii bir doktorunuza danışsanız burada kimse bişey söyleyemez çünkü. Biz dokorun izniyle 4 buçuk aylıkken başlamıştık tadımlare hala tadıyoruz
Hibou Bugün kızım 4 aylık oldu dün aşısı vardı ebemiz tadım başlayabilirsin dedi doktorumuz da aynı şekilde, bense verip vermemekte kararsızım 🤔
Fundafatma Hibou ben verdim 🤣 ağzı sipir şıpır ediyor ama şey çeyrek çay kaşığı havuç püresi verdim sadece bugün ve yarın da vereceğim
Fundafatma balinnannesii kızım 4aylik dün çeyrek çay kaşığı kemik suyu ile haşlanmış havuç verdim tadimlara başlayın bence 6ayi bekleyen çoğu çocuk yemek istemiyor sonradan l
Fundafatma balinnannesii canım joca kaşığı bı anda lop diye verilmiyecekki minnacık minnacık ver ceryrek çay kaşığı seklinde ağızları şıp şıp ediyor nasıl yiyor yani ben vermeye başladım dün havuç verdim mesela nasıl sevdi azıcık tattirdim boş kaşığı verdim acaba sevdim diye ağzını açıyor vallahi
Fundafatma minecavusoglu yoğurt la başla süt türüne alerjisi varmı yokmu öğrenmiş olursun 3gun kuralibi uygulayscksin tadimlar bitene kadar
balinnannesii malesef doktordan yeni geldim hayir başlama dedi bide biraz onde gidiyoruz biz yeter hatta 6 ayida gecsin dedi