Merhaba canım. Biz her ay dr kontrolüne gidiyoruz ve bizim doktorumuz 5. Ayda ek gıdaya başlamamızı istedi yani ona göre 6. Ayı geç görüyor diğer arkadaşlarımın çocuklarınada öyle başladı her neyse. Bir kaç arkadaş tadım yapmadan başlamış direk karışıl yorumlardan okuduğum kadarıyla ama lütfen bunu yapmayın bebeğinizin alerjisi olsa bunu nasıl fark edeceksiniz hangi besini suçlayacaksınız. Lütfen ilk başta herşeyi 3 gün deneyin. Kabak, havuç, patates, balkabağı bunları sırayla tek tek buharda yada suda haşla her birini 3 gün dene 3 gün kabaktan başla mesela haşla iyice ez zeytinyağı ile ver. Her birini denedik ten sonra karışımlara başlayabilirsin. istersen havuç ve kabağı denedin patatese geçerken 3 ünü beraber verebilirsin diğer 2 sinde alerjik bir durum olmadıysa eğer bir sıkıntı olursa atıyorum yeni denediğin patatestir suçlu. (ben yapmadım hepsinin tadını tek tek bilsin istedim) bu şekilde yaptın bunlar bitti bu sefer yoğurt mayala ve sebze püresi yada çorbası +3 gün yoğurt ver sonra meyvelere geç ve 3 er gün dene. Yani tüm bu denemeler 1 aynı alıyor nerdeyse ve artık sebze+meyve+yoğurt şeklinde verebilirsin. Tabi ana öğün yine mama olacak sadece yemek vermek çok ağır gelir. Biz artık 6 aylığız ve yavaş yavaş kahvaltıya başladık yumurta sarısı lor peynir falan veriyorum tek tek bulamaç çok yapmak istemiyorum şimdilerde et suyu kıymaya başlayacağım çorbalar falan bu şekilde olursa daha iyi olur