Merhaba bende aynı şeyleri yaşadım ağlıyordum eşime kızıyordum falan sonra kendi yöntemimle düzene soktum şimdi 9 aylık kızım. Sabah uyanınca saat 7 yada 8 en geç 9 hiç bir şekilde kahvaltı yapmak istemiyor du denedim kaç kere o yüzden artık o saatte kahvaltı vermiyorum. Uyandıktan sonra 1 saat yada 2 saat en fazla 2,5 saat sonra uyutmanız lazım. Çünkü en fazla bu kadar uyanık kalabiliyor. Bebeğinizin ayına göre uyanık kalma süresini ögrenin. Uyku sinyallerini takip edin kulağıyla oynama, gözünü eliyle ovuşturarak esneyerek, ağlayarak falan her bebek farklıdır . Her anne kendi bebeğini daha iyi bilir. Uyku aralarında oyun oynayın camdan baktırın temiz hava aldırın falan dans yapın kitap okuyun kucağınızda beraber eğlenin . Uykusu gelince kundaklayarak emzirin , eliyle hareket edemediği için emerken yorulur uyuya kalır biraz ayaklarını oynattıktan sonra . Ben 6 aya kadar kundaklamamıştım sonra çıldırınca böyle denedim sadece elini kundaklayın ayaklar açık kalsın. Baktınız uyumuyormu ninni yada çocuk şarkıları yada müzik açarak ayağınızda sallayarak uyutun kundağını açmadan . Gene uyumazsa ılık duş aldırın masaj yapın bebek yağıyla . Ben gün içinde 4-5 kere yıkadığım bile oldu sırf uyusun diye. Ek gıdada kızım kaşıkla hiç bir şey yemiyordu elimle verdim yiyordu , yada kendi elinde meyve filesine koyup deneyin blw yöntemi benim işime yaradı sevmediği bir şeyi ısrar etmeyin ağzını açmaz bir iki hafta sonra tekrar deneyin. Bebekler tatlıyı daha çok severler o yüzden meyveleri deneyin . Bir kere yemeyi öğrendikten sonra çok kolay olacak inanın.