Zumra_ yorumları okudum da. Bende o gaz yapar bu gaz yapar diye bir çok şey yememiştim ama sonuç yine çok gazlı oldu. Yemenden çok kısma abartmadan canının çektiğini yiyebilirsin.Tabiki kuru fasülye, nohut yeme ama bulgur yiyebilirsiniz. Bende çok şey yemedim ama baktım yine gazlı yani.
Size tavsiye edeceklerimi sıralamam gerekirse;
- Ben antikolik bir biberon aldım. Gaz yutmasını önlesin diye. Dr. Brown’s almıştım. (Biberondan çok memnunum ama şu an piyasada bulunsa da biraz pahalı ve uçları satılmıyor. Piyasadan çekildi dendi. Ancak ben yeni Distrübitörlere ulaştım. Covid dolayısıyla satış çalışmalarını tamamlayamadıkları için şuan satışta değiliz demişlerdi Eylülde başlayacaklarını söylemişlerdi. Ama tommi tippe de kullanabilirsiniz.)
- Mutlaka karın masajlarını uygulamaya çalışın. Çok bağırır ama pırtlamasını sağladığı için rahatlatır. Özellikle ayaklarını karnına doğru ittirme hareketi ile. Hem kaka da yapmasına yardımcı oluyorsunuz böylece gazınında çoğunu atabiliyor. ilk zamanlar o kadar bağırıyordu ki doktora götürdüğümüzde rahatlaması işin lavman verdiler ve bize yaptırdılar. Evet rahatlatıyor ama bağırsakları tembelleştirmesin diye çok zorda kalmadıkça uygulamadık biz. Benim bebeğim o kadar gazlıydı ki yemek yerken bile tıkanıyordu.
- Gaz damlası olarak doktor ilk Sab simplex vermişti ama bizde işe hiç yaramadı. Nurse harvey’s damla çok daha iyi geldi ama tabiki sıfırlamadı. Nurse harvey’s colex (şurup) denedim o da damlası gibi iyi geldi ama bu kullandığım gaz damlaları kendiliğinden asla portunu yapmasını sağlamadı. Piyasada kırk tane gaz ilacı varsa her bebeğe hepsi farklı etki ediyor deneyerek bulabileceğiniz bir durum bu. Ancak şunu deneyebilirsiniz: mommy bliss gas relief (damla) veya aynı markanın grape water (şurubu) kullananların yorumlarında hiç işe yaramadi diyen duymadım hatta bebeğin kendisi pırtını yapıyormuş bu sebeple gaz problemi kalmıyor zaten. Bu markayı deneyemedim çünkü gaz problemimiz bitmişti. Ancak doktorunuza danışarak bu gaz damlasını deneyebilirsiniz.
- Biogaia bir bağırsak bakterisi ilacıdır. Çok memnunum hala kullanıyorum. Kaka yapmasına yardım ediyor ve bebeklerin bağırsaklarında henüz bağırsak florası oluşmadığı için flora oluşturmasına yardımcı. Biogaia bir gaz ilacı değildir. Gaz ilacı ile birlikte kullanılabilir. Doktorumuz vermişti.
- Kiraz çekirdeği yastığı karnını sıcak tutması için iyi geliyor ve rahatlatıyor.
- 6. Akşam saatlerinde uyumadan önce banyo yaptırdığınızda rahatlıyor.
- Maalesef kucağa alıştı bu süreçte ama ağlamasına dayanamadık 😊 aklıma şimdilik bunlar geliyor. Süreç çok sıkıntılı ama geçiyor tabi sizden de gidiyor. Eğer yardımcı birileri yoksa çok zor. Ben bu süreçte annemlerdeydim. Annem ve babam yardımcı oldular. Eğer olmasalardı sanırım ruhsal durumum çok bozulurdu. 3. Ayında baya açılıp bitiyor.