Eymenikooo Oğlum meme+mama ile besleniyor..3 gün önce yüzünde kırmızı sivilce gibi lekeler çıktı ve geçmiyor..Şimdi daha da kurudu sertleşti bepanthol sürdüm sebamed losyon sürdüm hiç fayda etmiyor bizim gibi olan var mı acaba ?? Doktor alerji olabilir dedi ve ilaç filan vermedi..
Zhruysal Eymenikooo babası ya da dedesi sakallıysa ve biraz fazla öptüyse ondan olabiliyor öyle sert pembelikler ben birazcık eumovate krem sürüyorum geçiyor oğlumdan
milakusunannesi Eymenikooo omzunuza yaslanıyor ise omuz bezi kullanın kesinlikle kazak tarzı şeyler sürtünmeden de olabiliyor.
Gudigudi Eymenikooo sut alerjisi olabilir. Doktorunuz sut urunleri tuketmeyi 1 haftaligina birakmanizi onermedi mi?
Eymenikooo Zhruysal Hayır hiç öpmezler elini filan öperler genelde..O konuda çok dikkat ediyoruz ..Ama yinede koruyamadık demek ki 😑
Eymenikooo Gudigudi O ilk doğduğunda olmuştu bu başka türlü bi leke..Aynısı olsa hiç dert etmem ama değil yani..
Turtam Mucizelerveanneleri anne sürüde çok güzel geliyo yüzüne her emizdirdiğinde sür o kuruyo zaten bebeğin yüzünde sönüyo sivilceler
Anneyimbenanne Benim oğlumun da yüzü aynısı oldu doktora söyledim ya sütün yağlı geliyo yada yediğin abur cuburlar sütünden geçip alerji yapıyor dedi ama dikkat ediyorum öyle dokunacak şeyler yemiyorum ilaç vermedi bende evde madecassol vardı ondan sürüyorum baya faydası oldu geçti gibi bişey az bişey kaldı
Merrcimek Anneyimbenanne Onu fazla sürmeyin. Bana cildiye benim için vermişti ve çok az süreceksin demişti. Belki bebekte iyi olmaya bilir canım aman doktoruna sor. Bizimde bebek sivilcesi çıkmıştı dr coresatin pembe verdi. Şimdi de egzama çıktı başka bir krem verdi
Dorukcumunannesi Eymenikooo bizimde kipkirmizydi yuzu ilk dogdugu zamnlar,doktor kendi gecer dedi,ama istersen bioderma acb derm cold cream var bebekler icin dedi. İyki almisim puruzsuz oldu yuzu, tavsiye ederim
Begum Eymenikooo canım süt alerjisi olabilir bu önemli bir konu. Gözlemlemeni tavsiye ederim. Kakasını da kontrol et kan vs olursa doktora git mutlaka sen de bir süre süt ürünlerini azalt bal bakalım azalma oluyor mu bebekte
Eymenikooo Begum Peynir ve yumurta dışında birşey yemiyorum..Mesela yoğurt hiç sevmem süt gaz yapar die içmiyorum..Ama bu aralar haşlanmış yumurtayı günde 2 tane yemeye başladım ondan olabilir mi bir de her gün düzenli helva ve hurma tüketiyorum şekeri fazla gelir mi die düşündüm bugün
Mervea Eymenikooo oplumunda yüzü öyleydi çocuk doktoru yeni doğanda olur deyip bi kaç krem verip yolladı 2. Ay bidaha başka birine gittim oda cildiye kuru dedi kullandığım hiçbir krem işe yaramadı ve öpmede etkiliyo sağlık ocağına götürdüm egzama dedi 5.5 aylıkken cildiye egzama dedi şampuanı vücut şampuanını nemlendirici değiştirdi ek godaya geçerken inek sütü ürünü vermememi söyledi test yapmadan aydınlatmadı beni çocuk doktoruna götürdüm brni alerji doktoruna yönlendirdi şikayetlerimizi anlattım testten önce tanı koydular test çıkınca emin olduk alerjiymiş ikimizde diyettryiz şuan ek gıdaya geçtik alamadığı besinleri mamadan alıyo rapor çıkardık. Nemli tutun öptürmeyin çocuğu hassas Süt ürünlerini çıkarın hayatınızdan en az 3 haftaona göre emin olursunuz
Ttgb255 İsilik değil mi ya o dediğiniz :) benim bebeğimde yüzü ensesi karnı sıcaktan olur dedi büyükler birde öpmeyin koklamayın her gece ılık duş aldırın biz öyle yapıyoruz duşu 1 gün yapmayım kızarıklıklar çok belli oluyor... Öyle hemen süt alerjisi vs düşünmeyin kakasında kan falan olur alerji olsa yada mukuslu kaka yapar balgam gibi olur kakasında
zeynepkumsal Eymenikooo canım sakin hiçbirşey sürme Benim bebegimin de ayniydi yüzü doktora götürdüm önemli değil ev sicaksa isilik olmuştur zamanla geçer dedi.dediği gibi de oldu su an iki aylik ve geçti.yüzleri çok hassas bence hicbisey sürme daha kötü olmasın. Eskiler ona et dolduran diyormuş bebeğin kilo aldığını gösteriyor muş
zeynepkumsal zeynepkumsal bu arada aile hekimine de gitmiştim o alarji dedi krem yazdı ama ben ordan çıkıp çocuk doktoruna gittim o önemli olmadığını söyledi.İyi ki aile hekiminin yazdığı kremi almamisim belki daha kötü yapardı yüzünü.hicbisey kullanmadım.sadece pamuğu ıslatıp yüzünü siliyorum dediğim gibi iki aylik oldu şükür geçti
Rbahadir Eymenikooo benimde 29 günlük bebeğim günde bir tane mama veriyorum bizde de aynısı var mamadan pşabileceği hiç aklıma gelmemişti
Turtam Eymenikooo Aynı şey benim de başıma geldi. Benim bebeğimde 1 aylık banyodan sonra yüzüne dalinin bebek yağını sürdüm ondan oldu benim kızımın yüzündeki sivilceler. Netten araştırdık egzama diye çıkıyor. Sabah akşam kaynatılmış suyu bi kaba koyuyorum ılınıyo sonra pamukla temizliyorum biodermanın bebekler için kuru ciltlere göre kremi var onu sürüyorum geçti sükür. Peki vücudunda var mı ?
Eymenikooo Turtam Hayır sadece yüzünde ve boynunda var bende ılık sulu pamuk ile silicem bakalım geçicek mi.. Teşekkür ederim