Mucizelerim2020 ay öncelikle Allah güç kuvvet sabır versin . Yeni yaşamış birisi olarak sizi çok iyi anlıyorum. Bizim de denemediğimiz şey , gitmediğimiz doktor kalmadı. 2. Haftasında ortaya çıktı akşam saat 9 olacak diye aklımız cıkıyordu 12 ye kadar hiç susmadan ağlıyordu. Bi kaç gece 4 e kadar hiç susmadan ağladı. O ağladı biz ağladık çaresizlikten. Gazını yapamıyordu ve kabızdı zaten kolik bebeklerin en baş özelliği gaz yapamamaları. Şimdi size neler denediğimizden bahsedicem. 2. Hastalıkken doktor kontrolünde doktorumuz sormuştu gazını cıkarabiliyor mu damla yazayım mı diye biz de yo cıkarıyor demiştik. Meğerse beslendikten bi beş dk sonra iki kez gazını ağızdan çıkarması gerekiyormuş . Biz besler bezlemez kaldırıp hemen gazını bir kez alıp yatırıyorduk. Hemen gaz almakta iyi birşey değil yedikleri mideye inmesi gerekiyormuş. Sonra ben instagramda post açıp damla sordum biogaia yı önerdiler. Bizde pek işe yaramadı zaten o bağırsak düzenleyiciymiş. Bi gece çocuğum ağlamaktan bayıldı sandık asla susturamadık acile gittik orda lâmâ yapıldı. Doktor metsil damla yazdı. Sonra yine eczaneden doktor yazmadan kendimiz Nurse Harveys aldık ikisini birlikte kullandık aralıklarla. Bebeğim gazını yapmaya başladı. Tabi uyuma konusuna gelince asla ama asla beşikte uyumuyordu. Ayakta da küçük diye sallamak istememiştik. Ellerini doğduğu günden beri ince müslin bez ile sarıyoruz sıçrayıp kendisini korkutuyor. (Bebeğinizin ağlama anında yarım kundak yapın ayaklarını sarmayın kucağınıza alıp sallayın dik şekilde gerekirse zıplıyormuş gibi dizlerinizi kırın geçecek deyin kulağına sürekli ) bi gece artık yine uyuyamadık çarşaf asla panikten aklıma gelmedi annem hemen getirdi yatırdık yine susmuyor ağlıyor ne yapcaz etcez derken artık yorgunluktan uyudu. Ertesi gün eşimle yine caresiziz yine ağlıyor e çarşafta işe yaramadı bi de dedim onun kendi battaniyesinde deneyelim. Likralı battaniyesinde denedik ve sustu sakinleşti eşimle biz şoka girdik çok şaşırdık o akşam anladık ki likralı bezde ayakları toplana toplana sallanmak istiyor bacaklarını kendisine doğru çekerek yattığında rahat ediyor. Çarşafta aynısı olmadı çünkü .. bizde beşiğinden yatağını söktük o battaniyesini ona bağladık. Evdeyken onda uyudu dışarı cıktığımızda annemde arkadaşımda vs likralı bir kumaş aldım onu yanımdan ayırmıyorum onunla sakinleştiriyoruz. Eve hamak aldık bu arada onda yatmadı. Duruyor köşede , ana kucağında da yatmadı pusette de yatmıyor. Havuz aldık su gaz atmasına iyi geliyor diye onda da üşüttü tekrar sokamadık. Yani ne duyduysak okuduysak denedik. 3 ay 6 günlük bebeğim ve doğduğu günden beri aşı günleri hariç her yün yıkadık. Yıkamadan önce masaj yaptım isterseniz zeytin yağı ile isterseniz acı elma yağı var aktarda karnına ve ayak topuklarına yapabilirsiniz. Benim bebeğim emmiyor doğduğu günden beri meme reddi yaşadık 2.5 ay sağarak sütümü verdim ama emmediği için sütüm de gitti. Eğer benim gibi biberon veriyorsanız mamayı sakın çalkalamayın tahta bir kaşıkla karıştırın. Kabızsa eğer içine bir çay kaşığı zeytinyağı damlatın. Eğer emziriyorsanız bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı kimyon atın karıştırın ve onu için bebeğiniz emdiği için gazını rahat atacaktır. Bir de sürekli bacak hareketleri.. Biraz uzun oldu , aklıma ne geldiyse yazdım yardımcı olabilirsem ne mutlu bana 🙏🏻 Çünkü çok yıprandık 3 ay da eşim ve ben .. ağlarken kıpkırmızı oluyordu sesi kısılıyordu biz sürekli bayıldı sanıyorduk 😭 bebeğim ağladı ben ağladım çaresizlikten .. çok kötü günlerdi şimdi 3. Aya yaklaşırken azaldı çok şükür ben bunları yaptım devam ediyorum yapmaya.. inşAllah geçer zor günleriniz..