Merhaba güzel anneler. ❤️
Covid 19 serüvenimiz geçen hafta çarşamba boğaz ağrısı belirtisi ile başladı Eşimde. Biz farketmedik. Cuma günü kötüleşti. Pazar günü de bende başladı. Kemiklerim kırılırcasına ağrıyor. Etlerim kemikten kopuyor gibi canım yanıyordu. Baş ağrısı öyle bir şey ki kafam kazan gibiydi. Göz yuvalarım,gözlerim çok acıyordu. Gözlerimi sağa sola çeviremiyordum. Ateşim yükselip,iniyordu.
Bu süreçte emziren bir anne olduğum için bir ilaç kullanmadım. İçtiğim tek şey parol şurup oldu dayanamadığım zaman. Kızım 12 aylık olmak üzere, bu süreçte yine ben baktım. Emzirirken maske taktım. Altını alırken de ellerimi dezenfekte ettim. Yeneklerini yine ben hazırladım. Kızım bensiz asla uyumaz,durmaz. Bu süreçte yine benimle uyudu. Eşimde odayı ayırmıştık yinede bulaştı bana. Yatak geniş olduğu için bir uçta o uyudu. Ondan uzak ve odayı havalandırarak kapı vs açarak uyuduk. Bugün rahatsızlığımın 9. Günü eşimin ise 11. Günü. İyiyiz bir şey kalmadı 5. Gün koku ve tat kaybı yaşadım. Hala devam ediyor.
Siz annelerimiz koku ve tat kaybı yaşayan oldu mu? Ne zaman düzeldi?
Bu süreçte en iyi gelen besinleri de yazıyorum faydamız olsun birbirimize.
📌 Ballı Kekik Çayı ; Çok iyi nefes açıyor,ciğerleri,boğazları rahatlatıyor.
📌Sarımsaklı yoğurt
📌Zencefil
📌Limon
📌Süt ve süt ürünleri
📌Bol meyve
📌Soda
📌Protein ağırlıklı beslenmek
📌Bol su içmek
Bizlere iyi gelen bunlar oldu. İlk 4 gün sancılı,ağrılı bir süreç. Sonra rahatladık biz. Eğer hasta olursanız da korkmayın. Benim bebeğim hasta olmadan geçirdik. Hepinize geçmiş olsun.