O bizde de oluyor canım ama eşimin tarafında üye kayması denilen bişiy var bel kemiği yani bebek yanlış pozisyında tutuldugunda anlamadan oturtuldugunda filan kayıyormuş o kemikler ben de ilk kez duydum evlendikten sonra bi keresinde eşimin kuzeni oğlumu otutturmuştu daha kırk günlük bile yoktu ertesi gün susturamadık çocuğu çatladı ağlamaktan ter döküyo sürekli sonra kaynanam oğlumu yüz üstü yatırdı sırtından poposuna dogru önce eliyle bastırdı yukardan aşagıya sonra sağ koluyla sol ayagını arkasan birleştirmeye çalıştı beş kere değdirsi birbirine bi tarafı değdi ama öteki tarafı nerdeyse 4 parmak kadar açıklık kaldı karnının yan taraflarına taze küçük lahana yapragını biraz ocakta soldurdu yağladı koyduk o kuruyana kadar bekledi oğlum bi süre sırt üstü yattı hiç kaldırmadık zaten köy beşiğinde yatıyor ertesi gün denediğimizde düzelmişti ya herkesin kendi düşüncesi kimisi saçmalık diyebilir bekarken bende duysam saçmalık derdim ama bizzat şahit olunca gerçekten önemli bişiy oldugunu anladım şimdi oğlumun huysuzlandıgını farkediyim bende yaparım aynısını ve faydasını da görüyorum öyle bişiy olmamış olsa da kollarını bacaklarını esnetmiş hareket ettirmiş oluyorum