Emirim21 Bebeğim 9 aylık oldu henüz pütürlü gıdaya geçmedik hanımlar sizler nasıl alıştırdınız ve 9 aylık bebeğinizin günlük beslenme rutini nasıl acaba?
Balkupummm Emirim21 8 bucuk aylik oglum tadimlarini catalla ezerek yedirdim yaninda hep yogurt verdim bogazina alir korkusuyla hala bazi corbalarini blendrdan geciriorm ama yayla sehriye corbalarini o sekilde yediriyorum iyice haslayip bende onunla beraber yemek yiyorum cignemeyi benden gorup ogrensin diye
aybukemom Emirim21 ek gıdaya başladığımdan beri ara ara pütürlü verdim 6.atın sonuna doğru baktıö çiğniyor bende yumuşak meyveler doğrayıp veriyorum artık meyveleri püre yemiyor çorbaların bazısını çekiyorum yemeklerini püre yapmıyorum artık aslında ben ek bişey yapmadım sadece şu var öğürdüğü an elimi ağzına sokmadım bekledim ağzında çevirmeye çalışıyor o yüzden öğürüyor heöen müdahale etmedim diye de öğrendi lokkmaları ağzında çevirmeyi
Emirim21 yusufemine bebe bisküvisi kuru ve baya katı bir yiyecek boğazına takılmasından korkuyorum yumuşak meyvelerle başlasammı diye düşünüyorum 🤔
Emirim21 Balkupummm çok güzel yapıyorsunuz bende sofrada bizimle alıştırmak istiyorum akşamları bazen oturuyorum yiyecek vermedim henüz ama. Peki kahvaltı da neler veriyorsun?
Kusannesi Emirim21 takılmaz kuzum ben 6. Aydan beri blw yapıyorum eline veriyorum herseyi yiyor kendim bisküvi kraker yaptım onlrıda eline alıyor yiyor ağzında ıslattıgı için yumuşuyor merak etme
yusufemine Emirim21 hayir takilmaz korkmayin ben 6.ayindan sonra vermsitim bebe buskivjsini eline damagiyla eziyldu bide bebe buskivisi hemen yumusuyo zaten bende siz gibi korkuydum ama bebeginjz 9 aylik olmjs damaklariyla eze bilir benim oglum pure yemiyo simdi migdesi bulaniyo lutfen deneyin derim gozetim altinda pisman olmazsinz gerckten 😊
Eserkaracan Emirim21 7 buçuk aydan beri butyrlu veriyorum 6 aylıkken eline salatalık işte erik falan verdim tabiki gozetimimde olmak sartiyla bizim oğlanın dişleri erken çıktı baya kemiriyordu zaten bende baktım iyice alıştı pütürlü yapmaya başladım
Balkupummm Emirim21 Bazen yumurta sarisi labne pekmez karistirip veriyorum bazen sadece armut avakado biraz pekmez bebe biskv veriyorum bazende ayri ayri omlet labne zeytin ezmesi muz bu sekilde yapiyorum hergun sasiriyorum ne yedirsem diye artik pek arasi yok zorla biseyler yedirmeye calisiyorum ama yogurt hergun bi kase corbasiyla yediriyorum mutlaka
Emirim21 Balkupummm ben baya karıştırıp veriyorum 🤭 bebe bisküvisi, ev yapımı peynir, ceviz, pekmez, avakado yeni başladım onada yumurta sarısı. İyimi yapıyorum kötümü bilmiyorum ama 😒
Balkupummm Emirim21 İyi yapiyorsunuz bende cevize basliycam insaAllah sadece bazen ayri ayri yedirmeyide deneyin ozaman puturlu gidayada alismaya baslar yumurtayi falan kucuk kucuk bolup yedirin omlet yapip ben bu aralar biraz sulu birakip minik ekmek batirip veriyorum pek sevmiyor ama surekli ayni seyide vermek istemiyorum
H_e_y_o Kusannesi ya sakıncası yoksa kendi yaptığınız bisküvi ve krakerin tarifini verir misiniz. Benm yaptıklarım tam olmuyor :(
Emirim21 Balkupummm haklısın canım ben sürekli karıştırıp verdiğim için sıkıldı galiba hergün değişik vermeye çalışayım bende
LeylaNur Emirim21 Parmak gıda olarak mama sandalyesine koyun kendisi yemeye başlasın. Meyvede olabilir haşlanmış sebzede (patates, havuç, kabak) yavaş yavaş alışıp pütürlü yemeye başlar böylece
iyikianneyim61 Emirim21 bazen guzel yiyor bazen ise ağzından atiyor makarna pilav köfte yiyor ama patates havuc sebze yemeğinde verdiğimde öksürüyor bende onlari catalla eziyorum mecbur
Emirim21 iyikianneyim61 AA ne güzel ben daha makarna pilav vermiyorum. Tel şehriye çorbası yapıyorum benim bebeğim onu bile çıkarıyor ağzından 🤦🏻♀️
iyikianneyim61 Emirim21 ben yavastan basladim yoğurtla birleştirip veriyorum yumusak oluyor ozaman guzel yiyor bugun ilk defa balik yaptim yarisinun yarisini yedi zorlamadım