Keremikonunannesi Mucizem01 Benim danıştığım doktorlar aksini söyledikleri için sordum. Genelde birbirlerinden farklı şeyler söylüyorlar anlayamıyorum neden böyle diye ama okuduğum kadarıyla da bir yaştan önce verilmeyen besinler arasında yumurta beyazı da.
aysegullll kokusudalin hergun aynı şeyi mi veriyorsunuz yoksa farklı şeyler de mi yapıyorsunuz böyle karistirip yapılan çok da degisik tarifler yok ta
aysegullll imgesi bisküvi yi vermek istemiyorum hatta hiç bebe bisküvisi bile almadım ama yemiyor pekmez i de nette tsriflerden gördüm bu arada satın pekmez değil biz kendimiz yapıyoruz peyniri de aynı şekilde ama denedim bı kaç kere yemedi bende böyle tarifler buldum denedim yiyince değişik değişik yapıp veriyorum daha çok tecrübesiz oldugum için kafam da karışıyor doğru mu yapıyorum yanlismi bilenlere sorsak ben ne yediysem ondan verdim diyorlar bende netten bulup yapıyorum
Keremikonunannesi aysegullll Ben keçiboynuzu özünü ya da pekmezini şu en küçük 30’luk bebek biberonlarına ılık suyla karştırıp (kendim çay içerken) oğluma da çaymış gibi veriyorum. Normalde çayıma saldırıyor onu yapınca aynı renk olduğundan çay zannederek sonuna kadar içiyor :) o biberonun içine 2 çay kaşığı koyuyorum her gün :) hatta kan değerleri bir ayda yükselmiş kesinlikle buna ve her gün kıymalı/kuzu etli/et sulu çorba içmesine bağlıyorum ikisi de çok yükseltiyor.
imgesi aysegullll canim sen kesinlikle nette buldgn tariflere gore hareket etme kim ne veriosa versin sen dogruyu bilip oma gore hareket et… ev yapimi pekmezde olsa en en en dogalda olsa olmaz o seker ziyan eder cocugu … mesela yumurtayi yemiosa bir sure patates salatasi gibi bse yapablrsn yada yumurtayi sahanda yapablrsn… yada yumurta hasliosan icine anne sutu koyablrsn zaten cocugun yumurtasi 7 dk falan durcak ocakta ole kati yumurta zateb yememeli cocuk… guzel annemiz tecrubesiz oldgnu anladm bende oleyim daha ilk cocugum benmde ama iyice arastirmadan cocuga bse yedrme hatta anneler ek gidaya gecince muz yada aptamilun tahilli seleri var onlardan veriyorlar gerçekten çok yanlış çok Çok sağlıksız şeyler bunlar muz neden sağlıksız çünkü onun şeker oranı çok yüksek bebek bunu kaldırmaya bilir önce sebzelerden başlıyoruz Senin bebeğin de küçük olduğu için önce sebze yesin şu an meyve ye geçme mesela
kokusudalin aysegullll genelde ayni veriyorum baska şeylere pek açık degil ama yine bu tarifle yumurta değilde peynir ekledigim oluyor. Bazen irmik hurma ve kayısı yediriyorum istahsiz olduğu zaman onu yer. Kivam vermek icinde muz yoksa çay ekliyorum azıcık.
Meryu aysegullll valla benim ilk çocuğum 5 kardeşiz elimden 6 tane çocuk geçti. Ablalarım hep aşırı titizlendiler. Ben çok fazla titiz davranmıyorum yemek konusunda. Yeri geliyo kendi yemeğimizden de veriyorum. Belli başlı Şeylere dikkat ediyorum tabi ama çok fazlada aman aman Her şeyi özel olsun diye çabalamıyorum. Etini sebzesini yoğurdunu veriyorum tabii ki çorbasını kemik ve tavuk suyuyla yapmaya özen gösteriyorum ki ilerde bizimle birlikte yemek yerken çokta seçici olmasın diye 🤷🏻♀️
aysegullll Meryu haklısınız bazen soruyorum görümceme falan sen yedirdin diye onun 2 çocuğu var o ilkinde bende neler yapardım ona özel çorbalar kahvaltılar pureler falan o kadar ustune düşüyordm ki diyor ama ikincide ben ne yediysem onu yedirdim 2 cisinden daha iyi sonuç aldım diyor ve görümcemin ilk cocugu her yemeği seçer bize gelir işte onu yemem onu sevmem falan der ikincisi de önüne taş köy onu bile yer 😂😂ilki mesela çok zayıf ikincisi maşallahı var 3 cu de yolda ona da yapmayacam ne elime geçerse verecem diyor bir yönden haklı ama işte biz anneler yine rahat edemiyoruz ben mesela bende öyle yapayım diyorum ama vicdan yapıyorum sonra zarar verirse minik vücuduna diye 😇🌼
aysegullll Keremikonunannesi keçi boynuzu yerine üzüm pekmezi olur mu acaba arada bende düşünüyor yapayım diye ama ağır gelir diye korkuyorum çünkü ben Talasemi tasiyicisiyim kan değerlerim düşük bu yüzden kızım da benle aynı kan grubu onda da çıkar kanı düşer korkusunda sürekli her yediğine pekmez koymaya çalışıyorum öbür ay kuru üzüm aldırıp onu yedirecem ama pekmezi sulandırıp vermeye korktum bize de aynı şekilde her yediğimizde saldırıyor 😂😂
Bnbalkan aysegullll ben öyle veriyordum bi süre yedş sonra yememeye başladı ben de artık kahvaltı da kendimle beraber veriyorum yumurta sarısı, peynir,tahin,pekmez ağzına az az koyuyorum. Daha rahat istediği kadar yiyor
aysegullll Bnbalkan bende öyle ayrı ayrı vermek istiyorum biraz daha ek gıdaya alışsın diliyle itmeyi bıraksın bende hemen başlayacam ayrı ayrı vermeye 😇
Bsecill aysegullll ben bi tarif görmüştüm siyah kuru üzümü kaynatıp sonra blenderdan geçiriyoruz yabi iyice özü çıksın diye sonra süzüp bebeğe içiriyoruz benim oğlum içmedi sanırım fazla şekerli geldi ama kan yapma açısından çok iyi ama sadaxe 30 cc verebilirsiniz 8 aya kadar falan
Zeyno111 aysegullll Hiç bir şeyi karıştırma nasıl alışırsa öyle gider tek tek ver her şeyi. labnesi sadece ceviz denediğinde ceviz ekleyebilirsin.
Bsecill imgesi pekmezin içinde ilave şeker yok ki mahvetsin aksine doktorlar verin diyor oğlumun b12si düşük keçiboynuzu özü kullan b12 takviyesi ile birlikte dedi yükseltmede yardımcı olacak dedi her sabah veriyorum. Muzda vitamin değerleri açısından yüksek bi meyve Verilebilir yanlış yönlendirmeyin lütfen
aysegullll imgesi haklısınız teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için ama sahanda yumurta yiyemez şimdi çünkü küçük parçaları bile diliyle çıkarıyor dışarı yediği an zaten ayrı ayrı vermeye baslayacam hepsini birde ilk sebzeleri denettim yedi ama öyle çok değil tatsız tuzsuz olunca asla açmıyor ağzını bizim yediklerimizden bir kaşık veriyorum saldırıyor ona bu konuda napacam bilmiyorum kafama çok karışıyor ne yedirip ne yedirmeyeceM konusunda bu arada çok teşekkür ederim bazen yetemedigimu düşünüyorum 😔
sedaykn imgesi Yumurtanın sarısının çok iyi pişmesi gerek bebeklere verirken ne demek katı yemeyecek çocuk. Ayrıca sebzeleri tattırmış anne çocuk şu an 7 aylık tabiki meyve yiyecek. Meyveden aldığı vitamin başka sebzeden aldığı başka. Posasıyla yediği sürece bir sorun olmaz meyveleri. Meyve şekerini rafine şekerle kıyaslayamazsınız. Bebeklerin vücudunun da şekere yani enerjiye ihtiyaçları var ve bu enerjiyi tabiki meyvelerden karşılayacaklar. Bizim doktorumuz günde 2 öğün meyve öneriyor mesela. Ayrıca pekmezde de çok fazla mineral var. Tabiki günlük verilmesi gereken bir dozu var. Bunu aşmadığın sürece bir sorun olmaz. Eğer çocuğunuza bunları vermezseniz enerji ihtiyacını nereden karşılayacak ?
2lokummannesiii imgesi sebze ile üç gün kuralı yapıp sonra meyve için aynı şey yapılır. Ne demek muz vermemek gidipte bir poşet muz yiyecek değil. Gerçekten tecrübesiz olduğunuz anlaşılıyor. Pekmez de bir çay kaşığı verilebilir tencere için de verecek değil onu da.