Merve08 Kızlar 3 ay 11 günlük oğlum var doğduğu 2.günden beri aşırı ama aşırı huysuz ben deyim 20 siz deyin 30 kez hastaneye götürdüm son 3 haftaya kadar gaz gaz gaz dendi ama ben o kadar dikkat ettim ki tüm günü makarnayla geçirdiğimi bilirim gaz yapmasın diye. En son kakası mukusluydu yine doktora gittik tahlil yaptı enfeksiyon yok süt alerjisi dendi deri üstünden alerji testi vs uygulanması zaten bulunduğu ilde bu testi yapan bölüm yokmuş çocuk alerji bölümü mü dedi öyle birşey dedi doktor Ankara yada Kayseri’ye götürebilirsiniz dedi diyete başladım yine farklı bir doktora daha götürdüm. 2 haftadır diyetteyim ekmek dahi yemiyorum ama asla bi düzelme yok eve çok ıkınıyor ever gaz belirtileri ama kilo alımı da yavaşladı sürekli huysuz mızmız artık bu gaz olamaz diyorum. Karnı sert dedim ya evet gaz gibi ama bu gaza sebep olan başka birşey var gibi. Diyeceğim o ki sizce bağırsakta yada midede bir problem olabilir mi ben Kayseriye götürmeyi düşünüyorum ama bu pandemide böylesi zor bir bebekle o kadar yol gidip yine sadece gaz denilip dönmek istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım
Mis_kokulum Merve08 kakasi mukuslu geçmeyen huzursuzluk iştahsızlık sürekli ağlama uykuya geçememe geçmeyen konak ve isilik varsa bunlar süt alerjisi en iyisi çocuk alerji doktoruma götürüp deri testi yaptrmanizi tavsiye ederim benim bebeğimin hem süt hemde yumurta allerjisi vardı çok sıkı diyetle 10.ayda atlattik sut ürünlerinin içine hazir paketlenmis gıdalar ve dana etide giriyor dana eti yedginizde bebek onu inek sütü gibi olarak algiliyormis malesefki kan tahlilinde alerji çıkmıyor deri testinde yanılma payı %5
Rabik42 Merve08 bizde oyleydik yeşil mukuslu kaka gaz gaz gaz sonra alerji dediler kaka testinde laktoz intoleransi çıktı diyet yaptım geçmedi taa ki 4 ayı bitirince ye kadar hatta çocuk kakasını bile yapamıyordu kremle yaptırıyordum bütün gaz ilaclaeini denedim hatta beş damla on damla diyip üç beş tane bitirdim bioagai dört şişe san simplex metsil zinco allenviento nurse harveys nurse harveys colex babysmall relaktaz üç şişe anason rezene kimyon vs vs sadece burda görmüştüm ıhlamur birde 4. Ayı doldurması
Aysehmm Merve08 klima calistiriyorsaniz soğuk aliyor olabilir mi veya mama veriyorsaniz sıcaklığına dikkat ederek vermelisiniz,geçmiş olsun
Merve08 Alpeda canım hepsini denedim. Sab simplex Biogaia Nurse harveys Nurse harveys coles Relactaz Zinco Metsil Aguline Kimyon anason rezene papatya çayı zeytinyağı Kiraz çekirdeği patiği kemeri Gaz masajları
Alpeda Merve08 onu diyecektim ıkınma yapıyor özellikle sap simplex devam ediorsanız bırakın bir süre bir de öyle deneyin isterseniz
Merve08 Mis_kokulum bende dana eti be paketlenmiş gıda yemiyorum ama değişen hiçbirşey yok. Dediğiniz herşey bizde var 3 ay 11 gündür oğlumun şöyle 1 saat kendi kendine durduğunu bilmem çok bağırıyor ağlıyor dayanamıyorum. Şu an uyuyor mesela uykuda uykuya gerçekten hep ayaklarını diriyor ıh ıh diyor
Alpeda Mis_kokulum Allah yardımcınız olsun şimdi geçti mi tamamen yani 10. Ayından beri artık içebilir mi inek sütü filan yumurta yiyebilir mi
Dnzkcmz96 Mis_kokulum ya benim bebeğimdede yumurta alerjisi cıktı. Neredeyse hiç birsey yemiyorum. Siz yumurta alerjsii konusunda nelere dikkat ettiniz
Merve08 Alpeda çok oldu canım bırakalı bi dönem bunlar da gaz yapıyordur belki diye bıraktım ama yok hiç bir düzelme
Alpeda Merve08 benim bebeğim de aynıydı valla sabaha kadar ıkınıyordu çok şükür Rabbime 4 aylık şuan geçti
Mis_kokulum Alpeda benim alerji doktorum cok sıkı diyet yaparsan 1yasinda geçer demişti en ufak kaçamağın bile 3yasina kadar surebilirde demişti inanin sadece sebzeyle salatayla beslendim şükür 10.ayda geçti şuan 14ayligiz hiç bir sıkıntısı kalmadı bebeğim alerjik mamalari kabul etmediği için sadece benim sutumle beslendi o yüzden sut ve süt ürünleri yumrta tavuk eti dana eti hiç bir şey yiyemedim
Merve08 Alpeda keşke geçse keşke dedim ya Kayseriye kadar gidip elim boş dönmek istemiyorum yani yine gaz denirse artık çıldırma raddesine gelirim kendimden geçtim iyice.
Dorika Merve08 onu bırak hemen canım gaz ve kabızlık yapıyor içinde zararlı şeyler de var ayçicek yağı gibi. Ocean 400kullan👍🏻
Mis_kokulum Merve08 çocuk doktoruna degil alerji ve immunoloji uzmanına götürmeniz lazım hiç boşuna kan testine para vermeyin ah ne gezdim ben doktor doktor en sonunda profesör çözdü
MaminoAzra Benim kizimda dogdugundan beri yeri gogu inlettii gaz dendi doktorda bi karin ultrasonuna bakalim dedi, bobreklerinde tas cikti ve idrar yolu enfksynh oldu dogar dogmaz.. derdi oymus yavrucagimin ama direkt ilk teshis gaz deniliyor malesef ki 🤷♀️
Merve08 MaminoAzra işte bunlardan korkuyorum burada hiç bakmıyorlar gaz deyip damla verip yallah. İlerde daha büyük sorun olmasın diye de götüreyim diyorum artık doktora diretecem bi ultrason alerji testi biletler yap diye
Merve08 Mis_kokulum yaşadığım ilde öyle bir bölüm yok maalesef. Kayseriye gitmeyi düşünüyorum hem çocuk doktora iyice muayene ettirmeyi hemde alerji testi yaptırmayı istiyorum
Mis_kokulum Merve08 size tavsiyem bir an önce götürüp test yaptrin ona göre diyet yaparsınız doktorum 3.gunde değişme olur dedi anne sütünden yediklerimiz 3 günde temizlenirmiş gerçektende 4 5 gun sonra sürekli ağlayan uyuyamayan bebek gdip başka bebek geldi çok vicdan azabı çekmiştim benim yediklerimden bebeğimin canı yaniyormus diye