Sevval16 Lütfen kendinizi ihmal etmeyin. Yarın eczaneden gerekli şeyleri alın. inanın fazla gelmesin, bebek emzirirken dogru düzgün tuvalete bile gidemezken dogru beslenemezken vücudumuza dogru takviyeleri almazsak yorgun ve mutsuz oluruz. C vitamini enerji verecektir, sabah kahvaltı sonrası alın, omega-3 öğlen yaglı bir yiyecek veya 1 tatlı kasıgı zeytinyagı ile alın. Ve decavit/ elevit veya ocean mummy gibi emziren anne multivitamini ( multivitamini emzirme süresince kendinizi ihmal ettiğinizi düşündüğünüz zamanlarda alın kürler halinde, sonra ara verin mutlaka ve zaten rutin kontrol ettirirsiniz. ) Demir yönünden eksiklikte cok yorgunluk yapar, D vitamini eksikliği de yorgunluk yapar. Siz iyi olursanız bebeğiniz de iyi olacaktır. Eğer eşiniz yardım etmiyorsa ( yardım kelimesini de sevmiyorum anne babalık eşittir, öz bakımını anne verebildiği gibi emzirmek harici baba da özbakım verebilmeli, çocuga bakılması yardım değil, sorumluluk paylaşımıdır) eşinize sorumluluk verin ve mesela haftasonları sizin kendinize ait bir zamanınız olsun (şimdilik 30 dk-1 saatse bile yeter, bırakın başbaşa ve çıkın) buna alıstırmazsanız sonra çok şok olunuyor.