MarilynMonroe Merhaba.
Bebegim 14 aylik. Yaklaşık 2 hafta once sunnet ettirdik ve pişman oldugum bir sey varsa o da şudur ki.. neden daha erken yaptırmamisim..
Bebeginiz kac aylık bilemiyorum ancak 2-3aylik bebekler bu süreci 1 gunde atlatirken, benim bebegimin normale donmesi 1,5 haftayi buldu. Sebebi korkup etkilenmis olmasiydi. Her cis yapmada 1 hafta boyunca agladi. Tabiki de her bebek bir olmaz ancak ay büyüdükçe bilinc artiyor ve korku yasayip etkilenmesi daha da fazlalasiyor.
Lokal anestezi ile, normal dikişli sunnet oldu. istanbuldaysaniz Genel cerrah Salih Selman şiddetle öneririm. Adam isin ehliydi. Tik tik diye yaptı tek başına, 10 dakika sürmemiştir. 500 tl civari ücret aldı.
Sonrasinda antibiotik ve antibiotikli merhem, sari kantaron yagi ve batikon verdi. Bunlarla tedaviye devam ettik ancak malesef ki bebegim buyuk oldugu icin pansumana izin vermedi, Allah ne verdiyse boca ettim pipi uzerine, nereye denk gelirse artik.. Yine de iyilesme hızlı oldu. Herangi bir sorun yasamadik.. suan cok cok daha iyi görünüyor.
Klipsin avantajlarini bilemiyorum ancak ileride dezavantajlari ortaya cikarma muamma. Cunku eski bir metod degil, yaptiranlar memnun olmasina karşın, aslinda sakincali olup olmadigini biraz daha ilerleyen donemlerde öğreneceğiz gibi.. Lazerli sunnet misali..
Normal dikişli sunnet, eger bir aksilik olmazsa, bilinen ve uzun zamanlardir tercih edilen bir yontem oldugu icin daha az riskli, tabi isin ehline denk gelirseniz..
Sonuc olarak diyecegim tek sey zaman gecmeden erkenden sunnet ettirmeniz.. Eger 1,5 yasi gectiyse ve hala kararsizsaniz, bebeginizin idrar yollarinda bi sıkıntı yoksa, 7 yaşı beklemeniz en dogrusu olacaktir..
Bebeginizin hakkında hayrlisi olsun..