Limonlusu benim bebeğimde 7 ay 2 günlük 69 cm 9 kg doğduğunda ise 3.400 kg 53 cm di. Anne sütünü sağarak veriyorum bayadır. Günde 2-3 kez sağarım sadece. Formül sütü gece tek alır bir kez. 4. Aydan sonra doymayıp ağlardı hep geceleri. 4 aydan itibaren verilen pirinç unundam veriyordum geceleri ama bazen gündüzleri de verirdim çok ağladığında. Formül süt 90 cc den fazla asla içmezdi ama tok tutmazdı hemen ağlardı. Anne sütü en fazla 30 cc çıkar. Git gide azalıyor. 6. Ayını doldurunca doktor kontrolü ile alerji testi yaptırdık çok şükür alerjisi yoktur. Doktor yumurta sarısı yoğurt falan verebilirsin demişti. O şekilde başladım sabah bir yumurta sarısı(köy yumurtası) içerisine bir ceviz bir tatlı kaşığı lor peynir bi çay kaşığı pekmez koyarsam yoğurt koymazdım ama pekmez koymazsam yoğurtta veririm yanında. Sebze çorbaları yaparım içerisine et suyu koyarım biraz. Mesela bugün çorba yaptım içerisine bi tatlı kaşığı pirinç bir tatlı kaşığı arpa şehriye ve bir tatlı kaşığı tel şehriye koydum zeytin yağında kavurdum üstüne patates rendeledim bir havuç rendeledim kabak rendeledim su ekleyip pişirdim o şekil yedirdim ona yanında yoğurtla( köy yoğurdu)Geceleri çok sık kalkmasın diye irmikli muhallebi yaparım çok değil yani bir kaseyi bile bitirmez. Bebeğim dışarıdan obez falan görünmüyor bacakları kolları kat kat falan da değil. Kemikleri ağır aylık kontrollerini yaptırırm doktorum gayet iyi yani obez falan değil kemikleri ağırdır şiş bi kilosu yok dedi. Öyle devam ediyorum. Bebekten bebeğe değişir bebeğimin kilosunu falan söyledim yedirdiklerimi söyledim belki sizde denersiniz size de faydası olur diye yoksa başka bir amacım asla olamaz. İnşallah yarar bebeğinize de ☺️Ama genetikte olabilir benim eşimde bende çok çabuk kilo alabilen bir yapıya sahibiz ve eşim uzun.