zlshira kusura bakmayın ya hiç açık yazmamışım farkında olmadan “dil bagı cevap” tartışmasında idil1990 kullanıcısı ile konuştuk. Onun yazdıklarına bi bakın isterseniz. (Oraya sizi otomatik olarak nasıl yönlendirebileceğimi bilmiyorum) onun yazdıkları beni çok aydınlattı.
Benim bebeğim emerken çok hava yutuyor ve hemen gaza dönüyor. Çoğunlukla emmeye ilk 5 dk da ara verip gazı üstten çıkarıp devam ediyoruz. Çünkü gaz yaptığında emmeye devam edemiyor ve çıkarmazsak bağırsaklara doğru taşınıp geceyi bize mahvediyor. İdil hanım da bunun dilbağı ve dudak bağından kaynaklandığını yazmıştı. Kendi tecrübeleri benim yaşadıklarıyla birebir aynı. Benim bebeğimde de dilbağı zaten vardı, üst dudak bağı da olduğunu farkettim. Bunlar memeyi kavrayamamasına sebep oluyormuş. Tabi bu da çok şiddetli gaz yapıyor. Ben hep farkediyordum hava yutma kaynaklı olduğunu. Çünkü yediğime içtiğime dikkat ediyorum üşütmüyorum vs.. ben de bu konuyu doktoruma danışacağım belki çözüm buradadır. Çünkü kendim hâla çözemedim malesef.
Belki sizde de emzirme sırasında hava yutma vs sebebi bunun gibi bir durumdur diye İdil hanımla konuşmamıza yönlendirmek istedim. Sonuç olarak hangi kaynağın nasıl faydası olacağı belli olmuyor inşallah işinize yarar.
sizce sizin bebeğinizdeki gazın kaynağı ne?